19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εισβολή αρνητών του κορονοϊού με προπηλακισμούς καταγγέλλουν εργαζόμενοι του «Αττικόν»

Ημερομηνία:

Την εισβολή αρνητών του κορονοϊού την Κυριακή 14 Απριλίου σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν», οι οποίοι προχώρησαν σε προπηλακισμούς του προσωπικού , αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή φίλη τους. Οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλουν, τονίζουν ότι αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών.

Σε μια πρωτοφανής καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του «Αττικόν», κάνοντας λόγο για προπηλακισμό μελών του προσωπικού από συγγενείς ασθενούς, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Την εισβολή αρνητών του κορονοϊού σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid  καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι προχώρησαν σε προπηλακισμούς του προσωπικού ενώ με κινητό τηλέφωνο βιντεοσκοπούσαν τους θαλάμους. Σύμφωνα με την καταγγελία, συγγενής ασθενούς μαζί με μια γυναίκα εισέβαλαν στην πτέρυγα αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, «Προβάλανε απίστευτες κατηγορίες και ισχυρισμούς: ότι “τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid”, ότι οι υγειονομικοί “τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν”, τους ”απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς”, τους ”κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ” και πολλά άλλα».

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 11/4/2021, επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, θεωρούν ότι δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο και μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών. «Το σωματείο μας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό. Δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει» σημειώνουν.

«Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή» υπογραμμίζουν, ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου «να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...