19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εκατοντάδες πιστοί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για τη Μεγάλη Παρασκευή | Φωτός

Ημερομηνία:

Υπό τον πένθημο ήχο των καμπάνων του Iερού Μητροπολιτικού Ναού Εισoδίων της Θεοτόκου, ακούστηκε το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…», συγκινώντας τους πιστούς που βιώνουν αυτές τις ημέρες τα Άγια Πάθη.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Την Ενάτη Ωρα της ημέρας λέει το «Τετέλεσται». Η θεία ψυχή Του κατεβαίνει στον Άδη. Το «Πρωτευαγγέλιο», η πρώτη χαρμόσυνη υπόσχεση του Θεού στους πεσμένους Προπάτορες, αρχίζει να εκπληρώνεται.

Μέχρι λίγο πριν τις 11:00 το πρωί τελείται η λειτουργία των Μεγάλων Ωρών όπου οι γυναίκες μοιρολογούν και κλαίνε για τον Χριστό ενώ άλλοι προσκυνούν και αποτείνουν φόρο τιμής στον σταυρωθέντα Χριστό. Απ’ τα ξημερώματα τις ίδιας μέρας ετοιμάζεται ο επιτάφιος και τελείται ολονυχτία στις περισσότερες εκκλησίες της Ελλάδας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Χριστός αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο όπου θα γίνει η περιφορά του το βράδυ.

 

Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν ακούγοντας τα Δώδεκα Ευαγγέλια και βιώνοντας μέσα από τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια τα δραματικά Πάθη του Ιησού Χριστού.

Δείτε φωτογραφίες από τη Μεγάλη Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου:

DSCF6609 DSCF6618 DSCF6636

33632856720_096f5e4eed_b33888648641_e9b6ec738a_b33977143016_9ce819391e_b33632897890_6f838a1c68_b

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ