22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εκδήλωση για την ΑΟΖ από τον Νίκο Λυγερό και τον Ηλία Κονοφάγο

Ημερομηνία:

Εκδήλωση για την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με ομιλητή των κ. Νίκο Λυγερό και τον κ. Ηλία Κονοφάγο και με τη στήριξη της Πολιτείας Τυμπακίου, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 28 Μαΐου στο Κέντρο Ερευνών στους Βώρους.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Δυνάμει της ενίσχυσης του πλαισίου θέσπισης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης, συνεχεία της διεξαγωγής των επιτυχημένων Παγκρήτιων Ενεργειακών Συνεδρίων που διεξήχθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης ( 2 0 1 6 – 2 0 1 7 ), θα λάβει χώρα στο Κέντρο Ερευνών Βόρρων, την Κυριακή 28/05/2017 και ώρα 18:30 Masterclass που θα αφορά τις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης.

Στο Masterclass θα αναλυθούν εκτενώς από το στρατηγικό σύμβουλο και πολυπράγμων επιστήμονα και ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό και από τον ειδικό σε θέματα υδρογονανθράκων καθηγητή κ. Ηλία Κονοφάγο, τα ιστορικά και μαθηματικά μοντέλα των σχέσεων των δύο χωρών προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική γραμμών της Χώρας μας στο πλαίσιο οριοθέτησης των ΑΟΖ Ελλάδας – Λιβύης.

Το υλικό όπως θα αναλυθεί στην προαναφερθείσα εκδήλωση, θα αποσταλεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως επισημάνθηκε και στην ανοιχτή επιστολή που εστάλη στην Κυβέρνηση στις 2  Μαΐου  από τους διοργανωτές των Παγκρήτιων Ενεργειακών Συνεδρίων, προσυπογραμμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Η υποστήριξη των προαναφερθέντων ενεργειών που προηγήθηκαν και αφορούσαν την Ελληνική ΑΟΖ, υπήρξε καθολική από το σύνολο  των τοπικών Αρχών και της Εκκλησίας της Κρήτης, υποστηρίχθηκε δε από πλήθος φορέων αναδεικνύοντας δυναμικά την αναγκαιότητα υλοποίησης του οράματος του Ελληνισμού, της Ελληνικής ΑΟΖ. Για τους λόγους αυτούς, σας προσκαλούμε θερμά σε αυτή την εκδήλωση και σας καλούμε να υποστηρίξετε το στρατηγικής σημασίας έργο υλοποίησης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και του ενισχυτικού προς αυτή Masterclass. Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ» και την χορηγία του εκπαιδευτικού οργανισμού  «ΝΕΑ ΔΟΜΗ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...