17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εκδήλωση «Επιστροφή στις Ρίζες μας 2018 – Το χθες, το σήμερα και το αύριο στις σχέσεις του απόδημου Κρητικού με την γενέτειρα του την Κρήτη»

Ημερομηνία:

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς του Δήμου Χανίων, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Επιστροφή στις Ρίζες μας 2018 Νο 2 – Το χθες, το σήμερα και το αύριο στις σχέσεις του απόδημου Κρητικού με την γενέτειρα του την Κρήτη» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018 και ώρα: 18:00, στην αίθουσα πολιτισμού και εκδηλώσεων στην Αγιά Χανίων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

1η ομιλία:

«Αιτίες μετανάστευσης και εγκατάστασης των Κρητών σε ξένες χώρες»

Ομιλητής: Ελευθέριος Δραμητινός, Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

2η ομιλία:

«Κρήτες στην Αμερική από την αρχική μετανάστευση μέχρι και σήμερα»

Ομιλητής: Μανώλης Βεληβασάκης, Πρώην Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, πρώην Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Πρώην Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου

3η ομιλία:

«Ιστορική αναδρομή των σχέσεων των απόδημων Κρητών με τη γενέτειρά τους, την Κρήτη»

Ομιλήτρια: Μαρίνα Γιακουμάκη, Δημοσιογράφος

4η ομιλία:

«Τι πρέπει να γίνει για να διατηρηθεί η σχέση της επόμενης γενιάς των απόδημων Κρητών με τη γενέτειρά τους, την Κρήτη;»

"google ad"

Ομιλήτρια: Γεωργία Τσουτσουνάκη, Πρόεδρος της νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

5η ομιλία:

«Κρητικά αγροτικά προϊόντα, εξέλιξη και τι πρέπει να γίνει ώστε οι απόδημοι Κρήτες του εξωτερικού να αποτελούν τους  καλύτερους  πρεσβευτές και διαφημιστές των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Κρητική γη. Ενημέρωση για το πρόγραμμα προώθησης – THE EUROPEAN FOOD MASTERS-TASTE THE AUTHENTIC».

Ομιλητές : Αλέξανδρος Στεφανάκης, Αντιπρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης & Χαρά Τελιοπούλου, Διατροφολόγος

Συντονισμός  Εκδήλωσης: Μανώλης Κουρουπάκης, Ραδιοφωνικός παραγωγός –Δ/ντής Μάρκετινγκ Ρ/Σ  HELLAS FM ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, παραδοσιακό Κρητικό δείπνο και γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου και του Χάρη Παντερμάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ