15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκδήλωση στα Δικαστήρια: Η προσφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου στον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 7 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων (Πλατεία Ελευθερίας) στα Χανιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Η προσφορά του Ελευθερίου Βενιζέλου στον νομικό πολιτισμό της χώρας μας”, με αφορμή την έκδοση «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης: Βιογραφία», που συνέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής).

Ομιλητές θα είναι οι: Απόστολος Γεωργιάδης, Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Μωυσίδης, Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Μιχάλης Βεργανελάκης, Δικηγόρος και ο Σπύρος Λιονάκης, Δικηγόρος, Άρχων Νομοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τους: Ιωάννη Δασκαλάκη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και τους πρ. Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Αντώνιο Γκαζή και Δημήτριο Ποντικάκη. Κείμενα θα διαβάσει η Ρόζα Μοτάκη-Κονταδάκη, Δικηγόρος, την εκδήλωση θα συντονίσει η Αγάπη Μικρού, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων ενώ αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ