15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκδήλωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά για την κρίση των Ιμίων

Ημερομηνία:

Του Χάρη Αργυρόπουλου

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χανίων την Δευτέρα 04/02/2013 απο τα γραφεία τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης με τίτλο «Η αλήθεια πίσω απο την κρίση των Ιμίων». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να πληροφορήσει τους Χανιώτες για άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές των επεισοδίων στις αρχές του 1996, που έμειναν στην ιστορία σαν μαύρη στιγμή στα εθνικά μας θέματα ως «η κρίση των Ιμίων». Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων Κος Δημήτρης Μουντάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια προσπάθεια από κάποιους, να συνδέσουν τον οποιονδήποτε συζητά ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας, με τον φασισμό.  Προσπαθούν με αυτόν το τρόπο να φοβίσουν τον απλό κόσμο και να τον οδηγήσουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πίσω στο μαντρί της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως ένα ευρύ, λαϊκό, πατριωτικό, μα πάνω απ όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα κινούμαστε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στο οποίο εμπεριέχονται έννοιες όπως η εθνική ανεξαρτησία, η αξιοπρεπής διαβίωση του πολίτη, μακριά από Μνημόνια υποτέλειας και οικονομικούς κατακτητές αλλά και η διατήρηση της εδαφικής  ακεραιότητας (θυμίζουμε  το ζήτημα που εδώ και καιρό καλλιεργείται στην Θράκη από το εκεί Τουρκικό Προξενείο.)»

Όπως ανακοινώθηκε, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/2/2013 στις 18:30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων στην οδό Μ. Μπότσαρη 70και θα είναι ανοιχτή σε κάθε Χανιώτη, που ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τί πραγματικά συνέβη στα Ίμια, το πολιτικό-στρατιωτικό παρασκήνιο και το τί επακολούθησε. Κεντρικοί ομιλητές ως ιδιαίτεροι γνώστες του θέματος εκ των έσω θα είναι:

Ο βουλευτής Αχαΐας  (Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.) κ. Γιώργος Νταβρής, οβουλευτής επικρατείας  (δημοσιογράφος ) κ. Τέρενς Κουΐκ και  ο πολιτευτής Ρεθύμνου ( Πλωτάρχης  χειριστής ελικοπτέρων Π.Ν. ε.α. ) κ. Νεκτάριος Μεταξάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...