16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εκδηλώσεις για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τις Δημοτικές Κοινότητες Χανίων & Σούδας

Ημερομηνία:

Το Διαδίκτυο (internet) εκτός από ανεξάντλητη πηγή κάθε είδους πληροφόρησης αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας και ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων. Η χρήση του όμως πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους.

Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων , διοργάνωσε σε συνεργασία με τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Χανίων και Σούδας,  στις Παιδικές του Βιβλιοθήκες στα Χανιά και στη Σούδα, την  Παρασκευή 29 Μαρτίου και το Σάββατο 30 Μαρτίου, ένα διήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης για παιδιά και εφήβους με θέμα:Tην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.”

Ενημερωτικές δράσεις και ένα βιωματικό εργαστήριο – με τη  βοήθεια του Σχολικού Σύμβουλου Πληροφορικής κ. Γώγουλου – έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για θέματα που αφορούν την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – παίζοντας και αλληλεπιδρώντας – ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους καλές πρακτικές για ασφαλή χρήση.

Ο κ. Γώγουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους μικρούς μας μαθητές, για θέματα που αφορούν την επικοινωνία στο Διαδίκτυο, τα προσωπικά δεδομένα, τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο. Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, οι μαθητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και καταγράψαμε καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση με σύνεση».

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων ευχαριστούν θερμά τον κ. Γώγουλο, τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν  καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)  Ηρακλείου, για την αποστολή ενημερωτικού-χρηστικού υλικού που μοιράστηκε στα παιδιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...