21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Ημερομηνία:

Για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζει τις εκδηλώσεις του για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωΐ, διοργανώνει συναυλία μνήμης για τα θύματα των τροχαίων με την Φιλαρμονικη Δήμου Ηρακλείου, μπροστά στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Την εκδήλωση στο Ηράκλειο συνδιοργανώνουν το Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, το ΕΚΑΒ, η Τροχαία Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ο Δήμος Χερσονήσου, η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δ. Ηρακλείου, η Φωτογραφική ομάδα Φωτο-συνθεσις και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Family.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχασαν όλα αυτά τα χρόνια τη ζωής τους, θύματα τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και στους πολύ περισσότερους που επέζησαν με ένα σοβαρό τραυματισμό και  μια αναπηρία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων που μπήκαν στο δρόμο του πόνου, που η ζωή τους άλλαξε αιφνιδιαστικά, βίαια, απροσδόκητα, μη αναστρέψιμα. Μέρος αυτού του κόσμου είμαστε και μείς.

Συμμετέχουμε στις δράσεις για την παγκόσμια Ημέρα Μνήμης όχι σαν μέρος του παγκόσμιου θεάματος με τις επαναλαμβανόμενες  σκηνές όπου ο θίασος των πρωταγωνιστών της παραγωγής του τροχαίου εγκλήματος «θα εκφράσει τη λύπη του». 

Πολιτικοί που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο πρόληψης, βιομηχανίες που παράγουν όλο και πιο επιθετικά αυτοκίνητα και οι απαραίτητοι κομπάρσοι που θα διαβεβαιώσουν πως όλο αυτό το μακελειό στους δρόμους του πλανήτη που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες δεν είναι παρά ένα σύνολο «κακών στιγμών», «αμελειών» και «ατυχημάτων» θα εκφράσουν την συγκίνηση τους  για μια Ημέρα σε αντιστάθμισμα 365 ημερών υποκρισίας.

Ο σεβασμός στα θύματα των τροχαίων επιτάσσει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα. Προυπόθεση γι αυτό είναι να σταματήσει να ισχύει το δίκιο του ισχυροτέρου:  Του οδηγού αυτοκινήτου απέναντι στον πεζό, τον ποδηλάτη ή στον χρήστη μικρότερου μηχανοκίνητου, του θύτη απένατι στο θύμα, του ζωντανού απέναντι στο νεκρό.

Θα συναντηθούμε φέτος μπροστά στον Άρειο Πάγο για να τιμήσουμε αυτούς πού χάσαμε και να θυμίσουμε πως: Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους.

  • Άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.
  • Ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!
sos-troxaia1
sos-troxaia21
sos-troxaia22
sos-troxaia3

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...