20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Εκδικητική κρατική τιμωρία;”: Πρόστιμα και φυλάκιση για τους 300 απεργούς πείνας!

Ημερομηνία:

Σε αυτή την πολύ σημαντική καταγγελία προχωρά το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης το οποίο σημειώνει ότι από τότε που ανέλαβε Υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Δένδιας σταμάτησαν οι ανανεώσεις της παραμονής των 300 απεργών πείνας μεταναστών και πλέον οι 52 μετανάστων από τη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν την κατηγορία της “παράνομης εισόδου στη χώρα”. Μάλιστα, για όσους έγινε το δικαστήριο αντιμετωπίζουν ποινή 4μηνης φυλάκισης και 1.500 ευρώ πρόστιμο. Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης μιλά για εκδικητική μανία του κράτους εναντίον όσων αγωνίστηκαν με τη ζωή τους για απόκτηση νομιμοποιητικών εγγράφων.

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση:

“Πως σας φαίνεται η εκδικητική κρατική τιμωρία;

Το 2011, 300 μετανάστες κάνοντας απεργία πείνας, απαίτησαν το αυτονόητο. Νομιμοποιητικά έγγραφα αφού ζουν και δουλεύουν σ’ αυτή τη χώρα. Στο πλευρό τους στάθηκαν γνωστοί και άγνωστοι απ’ όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά το μεταναστευτικό συζητιέται σε άλλη βάση. Η φιλανθρωπία, ο φόβος, η λύπηση εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνει το δικαίωμα των ανθρώπων για αξιοπρεπή ζωή. 44 μέρες μετά, ο αγώνας τους τελειώνει με ένα καθεστώς νομιμότητας ανανεούμενο ανά 6μηνο. Μέχρι που αναλαμβάνει το υπ. Προστασίας του πολίτη ο κ. Δένδιας και σταματούν οι ανανεώσεις. Μάλλον γιατί θέλησε να υπηρετήσει τον τίτλο του υπουργείου και να προστατεύσει το λαό από τους 300 πρώην απεργούς πείνας. Σήμερα λοιπόν οι 52 μετανάστες που έδωσαν τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της «παράνομης εισόδου στη χώρα», με ημερομηνία, όταν πήραν την πρώτη 6μηνη άδεια!!! Και για όσους έγινε το δικαστήριο η ποινή είναι 4μήνες φυλακή και 1.500 ευρώ πρόστιμο και 80 ευρώ δικαστικά έξοδα με 3ετή αναστολή. Εκτός όσοι έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν άλλο καθεστώς νομιμότητας, οι οποίοι απαλλάσσονται των κατηγοριών.

Η εκδικητική μανία του κράτους δείχνει σε όλους τους εργαζόμενους τα δόντια της. Στους μετανάστες πιο πολύ. Στους 300 απεργούς πείνας και με δικαστικά μέσα , για να κερδίσει χρήματα στις πλάτες τους, μα πιο πολύ για να αποδείξει, πως το κράτος δε συγχωρεί όποιον τολμά να σηκώσει το ανάστημα του.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα τους και σ’ αυτόν τον αγώνα.

Να σταματήσει κάθε δίωξη των πρώην απεργών πείνας

Να τους χορηγηθεί 6μηνη ανανεώσιμη νόμιμη διαμονή, με άδεια εργασίας και δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους

Ενάντια στην άδικη δικαιοσύνη τους”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...