16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

«Εκκαθαριστής» του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε μόλις είδε την ομώνυμη σειρά – Ποια η πραγματική αιτία της αυτοκτονίας του ήρωα;

Ημερομηνία:

Ο Ναγκασχιμπάι Ζουπουζόφ, ήταν από τους πρώτους εκκαθαριστές που κλήθηκαν να βουτήξουν στο Τσέρνομπιλ και να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη ραδιενέργεια.

Είδε τους περισσότερους συντρόφους του να πεθαίνουν μετά από λίγο καιρό από βαριές μορφές καρκίνου. Εκείνος όμως επέζησε.

Ο Ζουπουζόφ, πριν από λίγες ημέρες είδε στην τηλεόραση τη σειρά «Τσέρνομπιλ».

Μια σειρά που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όπως λένε πολλοί αναπαριστά τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν εκείνο το βράδυ της 26ης Απριλίου του 1986.

Ο Ζουπουζόφ, μόλις ολοκλήρωσε τη σειρά, την επόμενη μέρα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και βούτηξε στο κενό.

Όπως είπε η κόρη του η σειρά του ξύπνησε όλες εκείνες τις άσχημες μνήμες που είχε βιώσει από πρώτο χέρι τότε. «Έφερε δάκρυα στα μάτια του όσο την έβλεπε. Ξύπνησαν όλες οι οδυνηρές μνήμες».

Όμως σύμφωνα με τον Μπακιτζάν Σάτοφ, πρόεδρου του συλλόγου των βετεράνων εκκαθαριστών του Τσέρνομπιλ, ο 61 ετών Σουπουζόφ αυτοκτόνησε επειδή η κυβέρνηση τον κορόιδεψε και ενώ έδωσε σε όλους τους εκκαθαριστές από ένα σπίτι να μένουν σε εκείνον δεν έδωσε τίποτε. «Ο σύντροφος μας που ρίσκαρε τη ζωή του για να ζήσουν όλοι, έμενε σε μια τρώγλη και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ουδέποτε του δόθηκε ένα διαμέρισμα. Μάλιστα ο Ζουπουζόφ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στην κόλαση».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...