ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Γεωργίου Φραγκιαδάκη – πρωτοπρεσβύτερου- «Στοχαστικά και Ανακαινιστικά»

Γράφει ο αρχιμανδρίτης
Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης

 

Αστείρευτος και μελίρρυτος ο προφορικός και γραπτός λόγος του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη. Πολυγραφότατος με δεκάδες στοχαστικών και ανακαινιστικών βιβλίων. Έχω δε την τιμήν και την χαρά να είμαι κάτοχος και του νέου βιβλίου του, που εκυκλοφορήθη με την ανατολή του νέου έτους 207 και τον εκφραστικό τίτλο «Στοχαστικά και Ανακαινιστικά».

Μα, η ζωή του σεβαστού και λίαν αγαπητού π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη, δεν είναι τίποτα άλλο από δημιουργικόν στοχασμόν και λυτρωτική ανακαίνιση. Ιερουργεί άριστα, ευαγγελίζεται, ανακαινίζει ψυχάς με τα Μυστήρια, ειδικά της Μετανοίας (εξομολογήσεως), με τον άριστον, όπως προαναφέρθηκε, προφορικός και γραπτόν λόγον, με μια υποδειγματικήν Ενοριακήν διακονίαν, με πλούσια εσωτερική και εξωτερική Ιεραποστολή. Ζωντανό στέλεχος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, να εκδίδει το εποικοδομητικό περιοδικό της Μητροπόλεως «Ομολογία» με τα υπέροχα γραπτά του και «ζηλωτήν καλών έργων» (Τιτ. 2,14).

Με το νέο του αυτό βιβλίο, με έναν υπέροχο πρόλογο, και μέσα από 112 σελίδες, πράγματι μας βοηθά, απλά και τεκμηριωμένα, να στοχαστούμε και να βιώσομε μερικές αλήθειες προς ανακαίνιμό μας. Αναδιπλώνει την Πολιτεία, την Εκκλησία και την Κοινωνία με πληθώρα αγιογραφικών, αγιοπατερικών λόγων και ανθρώπων σοφών και εμπείρων, δικών μας και ξένων, προ και μετά Χριστόν. Μια πλούσια βιβλιογραφία, που δείχνει την σοφία και την πνευματική ανίχνευση του ανδρός, με πρώτα τα λόγια του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά: «Μους αποστάς του Θεού, ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης και των όρων αποστάς της φύσεως επιθυμέι τον αλλοτρίων…» (σελ. 3)

Συγκινητικό είναι το «εις μνημόσυνον αιώνινο» (σελ. 103-110), ένα ανάγλυφο «Δίπτυχον» ευλογημένων προσώπων, πολύ εγκάρδιο και αξιέπαινο. Όπως, επίσης, των κατά περίπτωση συνεργατών και ευεργετών του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φωκαίας Χαϊδαρίου, του οποίου τυγχάνει χαρισματικός προϊστάμενος.

Το βιβλίο το αφιερώνει στον Μητροπολίτην Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομον, δεσπόζει και η φωτογραφία τους Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου για το χρυσούν Ιωβηλαίον του. Είναι πολύ εύχρηστο, καλαίσθητο και με πλήθος φωτογραφιών σχετικών με το εκλεκτό περιεχόμενο του βιβλίου.
Τιμάμε και συγχαίρουμε το πρόσωπο και το έργο του σεβαστού συγγραφέα, του μύστη των θείων μηνυμάτων και ανακαινιστή μυριάδων αδελφών μας π. Γεωργίου Φραγκιαδάκη με τις καλλίτερες ευχές μας.