17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εκλογές ΕΒΕΧ: – Όχι στην πόλωση – διχασμό. Όχι στα συμφέροντα

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Ύστερα από συνειδητή αποχή από τα κοινά και τη συμμετοχή σε θεσμοθετημένους φορείς, αποφάσισα τη συμμετοχή μου στις εκλογές του ΕΒΕΧ με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕΧ Χανίων όπως και στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων προγενέστερα.

Ενας συνδυασμός, ένας κόσμος, μια φιλοσοφία, ένα ιδεολογικό πλαίσιο διαφορετικό από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Αυτοσκοπός δεν είναι η εξουσία, η «Νομή της Εξουσίας», οι καρέκλες, το βόλεμα των ημετέρων αλλά η πάλη για το δικαιότερο και το καλύτερο.

Σε αυτές τις εκλογές με λύπη βλέπω δύο φαινόμενα. Αφενός, βλέπω έναν ενθουσιασμό στους υποψήφιους και ένα θετικό πάθος που πιστεύω πως αν αυτά υπήρχαν και εκτός εκλογών σε συνδικαλιστικούς αγώνες σαν κλάδος θα ήμασταν καλύτερα.

Αφετέρου, βλέπω ένα διχασμό, μία πόλωση που θυμίζει βουλευτικές εκλογές. Σε όσες διαδικασίες της ΕΒΕΧ έχω συμμετοχή ποτέ δεν θυμάμαι τέτοια πόλωση, τέτοιο φανατισμό.

Λυπάμαι αλλά τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά κρύβουν μέσα τους συμφέροντα και όσο πιο έντονα είναι τόσο μεγαλύτερα είναι τα συμφέροντα.

Και το πιο λυπηρό μετά τις εκλογές όλα τα γνωστά: Ρουτίνα συνδιοίκηση ομοφωνία ελάχιστα μέλη στις συνεδριάσεις, επόμενες εκλογές νέα πόλωση.

Βλέποντας αυτή την πόλωση και τα κουτσομπολιά στους δρόμους θα ήθελα να ρωτήσω τους συνυποψήφιούς μου «7 χρόνια γιατί δεν ακουγόταν ένας ψίθυρος, γιατί όλα ψηφίζονταν ομόφωνα»
Καλώ τους συναδέλφους για να μην λέμε πάλι «Ολοι το ίδιο είναι και γιατί να ασχολούμαστε» (μετά τις εκλογές) να στηρίξουν τον συνδυασμό Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕΧ Χανίων.

Με εκτίμηση
Ευτύχης Μανωλακάκης
τ. πρόεδρος Βιοτεχνικού Τμήματος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ