16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΔΚ την Κυριακή: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΑΡΑΤΑΞΗ) ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΤΔΚ

Ημερομηνία:

Συνάδελφε,
Είμαστε μέλη του ΤΕΕ 135000 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, δηλαδή πάνω από 110000 μάχιμοι μηχανικοί .Όλοι εκτιμούν ότι θα ψηφίσουν 35000 (ψήφισαν 41000 το 2006 και 39000 το 2010 ενώ έγιναν μέλη από το 2006 στο 2010 επιπλέον 10000) .Εαν αφαιρέσουμε κατ΄ εκτίμηση 10 000 ψηφοφόρους των μικρών και ανεξάρτητων παρατάξεων [πχ ΕλΕΜ 2500] είναι φανερό ότι το ΤΕΕ διοικούν με την ψήφο τους οι γνωστοί άγνωστοι στρατοί των παρατάξεων των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε . Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιες παρατάξεις στις εκλογές του ΤΕΕ που από την «ισχυρή οικονομία του Σημίτη», «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη και «Τον πόλεμο στους νταβατζίδες » του Κωστάκη οδήγησαν ένα λαό και τους μηχανικούς του στην δυστυχία.

Τώρα βεβαίως που δεν μπορούν να σε πείσουν ελπίζουν μόνο στην αποχή σου .Θα τους κάνεις την χάρη ? Και το 10% να έλθει να ψηφίσει θα εκλέξουν διοίκηση.

Συνάδελφε από τους δεκάδες χιλιάδες απέχοντες «του καναπέ και της ανεργίας» των εκλογών αρκούν 5000 από εμάς για την μεγάλη ανατροπή.Νιώσε την μεγάλη χαρά, στις δύσκολες αυτές συνθήκες που ζούμε, να στείλεις στο ΤΕΕ τίμιους πραγματικά συναδέλφους και να στείλεις τους επαγγελματίες συνδικαλιστές σπίτι τους που σε πρόσβαλαν , σε αγνόησαν και σε υποτίμησαν.

Η ΕΛΕΜ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε Διπλωματούχοι Μηχανικοί, Ελεύθεροι Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων των Πολυτεχνικών Σχολών που ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε για τα επαγγελματικά μας ζητήματα και όχι μόνο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, κατευθύνσεις, υποχρεώσεις, σκοπιμότητες, υστεροβουλίες ή και προσωπικές διαδρομές.  Η συνοχή μας, μακριά από κομματικά μετερίζια, είναι φυσική και ισχυρότερη, καθώς είμαστε όλοι ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες που αγωνιζόμαστε, με βάση την επιστημονική μας κατάρτιση και την εμπειρία για τη διασφάλιση του επιστημονικού μας έργου με όρους αξιοπρέπειας στην καθημερινότητα της άσκησης του επαγγέλματός μας. Λειτουργούμε οργανωμένα, συντεταγμένα και ρηξικέλευθα  στα όργανα, με ανοιχτό ορίζοντα, προσπαθώντας πάντα να αμβλύνουμε τις παραταξιακές αντιθέσεις που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Είμαστε η παράταξη η οποία δεν αρκείται σε ένα καταγγελτικό λόγο, αλλά με τις προτάσεις μας παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση των θεμάτων προς όφελος του κλάδου μας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛ.Ε.Μ /ΤΔΚ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 12/2006 – 11/2013

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  1. Δίμηνη ενημέρωση πληροφοριακή στα μέλη φίλους και όσους μας έχουν διαθέσει το email τους για προβλήματα – νομοθεσία κλπ
  2. Έκδοση 9 επαγγελματικών οδηγιών – υποδείξεων – συστάσεων άσκησης επαγγέλματος
  3. Δημοσίευση στην ιστοσελίδαhttp://www.elem.tee.gr/και σε τοπικό τύπο 6 κειμένων θέσεων- εργασιακής και κοινωνικής μας κατάσταση και κριτικής
  4. Έκδοση 7 καταγγελιών – αναφορών διαπιστώσεων (με νόμιμη οδό) για θέματα άσκησης επαγγέλματος και διεκδικήσεων.
  5. Παρασταθήκαμε σε 4 –ακόμα- δίκες (αστικά – ποινικά) και υπεράσπιση συναδέλφων καθώς και σε άσκηση δίωξης προς πολεοδομία Δήμου Χανίων με δικαίωση.
  6. Τρεις παρεμβάσεις μας με παρουσία μελών μας στην Διοίκηση (αυτοδιοίκηση) Α’ και Β’ βαθμός και στην Δ/ση Δικαιοσύνης.
  7. Γίναμε αποδέκτες πλήθους καταγγελιών από συναδέλφους για λειτουργία Πολεοδομικών ΤΕΕ- ΤΣΜΕΔΕ και στηρίξαμε έμπρακτα και νομικά
  8. Θεσπίσαμε επαγγελματική οδηγία διαδικασία για κατοχύρωση και εξασφάλιση του μηχανικού από ατυχήματα εργοταξίου.
  9. Ξεκινήσαμε εκ νέου έρευνα για ΤΣΜΕΔΕ μετά την καταλήστευση του και την νέα του κατάσταση με αναπάντητη ενημέρωση συμμετοχή και απάντηση από αυτό.
  10. Το παράρτημά μας εξέδωσε με βάση το βιβλίο εξερχομένων του αντιστοίχως 17 έγγραφα προς Υπηρεσίες και ΤΕΕ κεντρικά και τοπικά. Χαρακτηριστικάαναφέρομε τα δυο τελευταία.
    1. Εξαίρεση προσκόμισης βεβαίωσης μη οφειλής στο ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ όπου ζητάτε για την άσκηση επαγγέλματος μηχανικού
    2. Οργάνωση παντεχνικής εκλογικής ημερίδας με απολογισμό της Διοικούσας και ανάπτυξη θέσεων, κριτικής και  προγραμμάτων από τις παρατάξεις για τις επερχόμενες εκλογές (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ!!)
    3. Τα μέλη μας παρίσταντο σε όλες τις κοινωνικές πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες και διαβάστηκαν ψηφίσματα μας, σε αυτές απουσιάζοντος «προκλητικά» του ΤΕΕ/ΤΔΚ ενώ υπήρχαν και εκφράστηκαν όλοι οι επιστημονικοί και μη σύλλογοι της πόλης και του νομού.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Μόνο εσύ μπορείς! Ελπίζουν στην αποχή σου…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...