22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Εκπαίδευση στη λειτουργία του ασύρματου δικτύου “TETRA”

Ημερομηνία:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Δ/νση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στην Πλ. Κουντουριώτη και αφορούσε την εκπαίδευση στην λειτουργία του Ασύρματου Δικτύου «TETRA».

Το Δίκτυο TETRA θα βοηθήσει τα μέγιστα στις επικοινωνίες των φορέων Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη κυρίως σε περιόδους κρίσεων.

Φορείς λειτουργίας του συστήματος TETRA είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης και χρήστες είναι  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και οι  4 Περιφερειακές Ενότητες, όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ Κρήτης. Την ημερίδα παρακολούθησαν 80 στελέχη των Υπηρεσιών και Φορέων

Πρόκειται για 100 τερματικές συσκευές τεχνολογίας TETRA οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους προαναφερόμενους φορείς και οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φορείς και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας ως προς την αντιμετώπιση φυσικών ή τεχνολογικών κινδύνων.

Οι τερματικές αυτές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών .στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων τους .

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκε η τεχνολογία TETRA και έγινε περιγραφή του συστήματος  με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, έγινε σαφής η σημασία των επικοινωνιών στη διαχείριση των κρίσεων και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:

“Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ανάπτυξη και την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του νέου συστήματος, που θεωρούμε ότι ενισχύει ουσιαστικά τις επικοινωνίες της Πολιτικής Προστασίας του Νησιού ειδικά κατά την αντιμετώπιση κρίσεων.

Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, συνεργαστήκαμε άψογα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η Περιφέρεια Κρήτης μέσω των Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους επί τη βάση των θεσμικών αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με μόνο γνώμονα τη θωράκιση των πολιτών απέναντι σε φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, όπως καταδεικνύει και η σημερινή ημερίδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σας καλούμε να εντάξετε το σύστημα στο σχεδιασμό αλλά και στην καθημερινότητά σας”.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Δεικτάκης ανέφερε:

“Η Δ/νση της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία  να ευρίσκεται σε συντονισμό  με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς που θα μπορούν να συντονίσουν και να αντιμετωπίσουν ή πρίν,  ή κατά την διάρκεια,  ή και μετά,  φυσικές καταστροφές.  Υιοθετήσαμε το σύστημα ΤΕΤRΑ  το οποίο θα επιτρέψει την επικοινωνία για καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων κατά τις περιόδους αντιμετώπισης των κρίσεων. Θα πρέπει να είμαστε χρήσιμοι σε περίπτωση που θα παρουσιαστεί κάποια κρίση”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...