15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024
Array

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία από το σεισμό στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου και την Πέμπτη  7 Ιουλίου  έγινε ενημέρωση στα παιδιά για την  προστασία  από  το  σεισμό από την   ΄΄  ΟΜΑΔΑ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΧΑΝΙΩΝ ΄΄ στο χώρο της  Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν πολλά παιδιά υπό την εποπτεία του κ.Δεληγιαννάκη Γιάννη και όπως μας είπε:

« Τα παιδιά των  Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστασία από τους σεισμούς. Παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκαναν ερωτήσεις στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν το άγνωστο γι’ αυτά φαινόμενο του σεισμού. Ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να κάνουν για να προετοιμαστούν πριν να γίνει ο σεισμός ,αλλά και για το τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους ».

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, με πολλές ερωτήσεις και απορίες  και  πολλά μας έγραψαν την γνώμη τους:

« Αυτό που με ενθουσίασε είναι ότι όλοι μπορούσαμε να εκφραστούμε ελεύθερα, μάθαμε πολλά πράγματα, που ήταν απαραίτητα για το σεισμό. Αυτό που με ενθουσίασε επίσης το πώς χειριζόμαστε το σεισμό. Τι πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια του σεισμού και άλλα πολλά ».

Αννα- Μαρία Αλέξη

«Μάθαμε για το σεισμό, τι πρέπει να κάνουμε, να μην είμαστε κάτω από πράγματα που πέφτουν. Μάθαμε αν είμαστε στο σπίτι να είμαστε ψύχραιμοι. Μου έκανε εντύπωση ότι έμαθα πως είναι λάθος να καθόμαστε κάτω από τις πόρτες. Ήταν όμορφα και ενδιαφέροντα ».

Μαριάννα  Γκιομάκη

«Μου άρεσε πάρα πολύ η εκδήλωση και η άσκηση σεισμού που κάναμε. Επίσης έμαθα πως πρέπει να προετοιμαστώ εγώ και η οικογένεια μου πριν γίνει ο σεισμό».

Άννα Δασκαλάκη

« Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έμαθα ότι βρισκόμαστε πάνω σε λιθοσφαιρικές πλάκες και όταν αυτές συγκρούονται γίνεται σεισμός».

Ρηγάκης Μιχάλης

«Μου άρεσαν πάρα πολύ όλα αυτά που έμαθα για το σεισμό και ιδιαίτερα τι πρέπει να κάνω πριν από το σεισμό. Η  άσκηση σεισμού  που κάναμε ήταν πολύ καλή».

Ειρήνη Δασκαλάκη

«Για το σεισμό μάθαμε πάρα πολλά πράγματα. Μερικά από αυτά είναι :

"google ad"

–                                     Δεν πρέπει να πανικοβαλόμαστε

–                                    Πρέπει  να  μπούμε κάτω από ένα τραπέζι και να κρατάμε τα πόδια του τραπεζιού

–                                    Βγαίνουμε από το κτίριο όταν τελειώσει ο σεισμός

–                                    Βγαίνουμε από το κτίριο χωρίς να τρέχουμε και  πάμε σε ανοικτό χώρο».

Ελευθερία Φραντζεσκάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ