22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκπλήξεις στο Ηράκλειο με πρωτιά του πρωτοεμφανιζόμενου Χάρη Μαμουλάκη – Εκτός Βουλής ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που ήρθε 6ος – Έδρα και για το ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

Το εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας ίσως να ήταν λίγο πολύ προβλέψιμο, ή τουλάχιστον να το έδειχναν έτσι οι δημοσκοπήσεις και το exit poll, ωστόσο σε επίπεδο Κρήτης και κυρίως στο θέμα της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Και μπορεί η καταμέτρηση να συνεχίζεται, όμως η εικόνα που έχει ήδη δημιουργηθεί δεν φαίνεται να αλλάζει δραματικά.

Έτσι, στο Νομό Ηρακλείου, σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ποσοστά, η επικράτηση του “πρωτοεμφανιζόμενου” Χάρη Μαμουλάκη δείχνει να έχει κλειδώσει, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο Σωκράτη Βαρδάκη είναι μεγαλύτερη των χιλίων σταυρών.

Και ο Νίκος Ηγουμενίδης, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτός που παίρνει την τρίτη έδρα του κόμματος στο νομό. Ο Σπύρος Δανέλλης, που ακολουθεί, φαίνεται δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση που δείχνει να καταλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που κατατάσσεται 6ος!

Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ, βλέπουμε ότι η αναμενόμενη πρωτιά του Λευτερη Αυγενάκη κατοχυρώνεται και από τα αποτελέσματα, ενώ ο Μάξιμο Σενετάκης επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα και ο Γρηγόρης Πασπάτης τα καταφέρνει να πλασαριστεί τρίτος, μια ακόμα εκλογική επιτυχία για τον γιατρό, μετά από αυτήν των πρόσφατων δημοτικών εκλογών!

Ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, που ακολουθεί στην τέταρτη θέση, βλέπει την έδρα στη Βουλή να…απομακρύνεται, λογω του εκλογικού μέτρου, που δίνει – με βάση τα τωρινά αποτελέσματα – μια έδρα στο Ηράκλειο στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη!

Σίγουρη έχει μια έδρα στο νομό το Κίνημα Αλλαγής, έδρα που πηγαίνει στον Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι δεν θα την κρατήσει.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ