18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εκπρόσωπος Στρατού Λιβυής: «Η Αλ Κάιντα ή η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποδέκτης του εκρηκτικού φορτίου που πιάστηκε στην Κρήτη»

Ημερομηνία:

“H Tουρκία χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στη χώρα μας, ακόμα και πριν την έναρξη του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία πριν 3 χρόνια, είπε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Στρατού κ. Ahmad Al-Mismari σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Κυριακή στη Μπεγκάζη.

“Το πλοίο όδευε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και στην Αλ Κάιντα, όχι στην πόλη της Μισράτα στη Λιβύη”, είπε ο Mismari.

“Θα τιμωρήσουμε την Τουρκία και όλες τις εταιρείες της. Όλα τα συμβόλαιά τους στη Λιβύη πλέον ακυρώνονται” είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

“Όταν ο στρατός είπε ναι στις επερχόμενες εκλογές, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν βέβαιη ότι θα χάσουν τις εκλογές. Έτσι, αποφασίσαν να δημιουργήσουν χάος χρησιμοποιώντας όπλα και εκρηκτικά”

Ο κ. Mismari είπε επίσης ότι τα εκρηκτικά που κατασχέθηκε στο Λιβυκό πλοίο στην Κρήτη “απειλούν όχι μόνο τη Λιβύη αλλά όλη την περιοχή”.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη κ. Ghassan Salame, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα παρουσιάσει λεπτομέρειες σχετικά με το πλοίο που μετέφερε εκρηκτικά και το οποίο ακινητοποιήθηκε στην Κρήτη πριν μερικές ημέρες.

“Η διεθνής απόφαση για απαγόρευση εξαγωγών όπλων είναι ξεκάθαρη. Η ομάδα ειδικών θα κάνει τη δουλειά της επαγγελματική και ανεξάρτητα για να ξεκαθαρίσει την αλήθεια σχετικά με το πλοίο Ανδρομέδα”, έγραψε σε μήνυμά του στο twitter, ο Ειδικός Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

“Η Λιβύη χρειάζεται ασφάλεια και ειρήνη, και όχι εκπυρσοκροτητές και εκρηκτικά, είπε ο Salame.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαγόρευσε την πώληση ή τον εφοδιασμό με όπλα στη Λιβύη από το 2011. Οι διχοτομημένες αρχές της Λιβύης σε ανατολή και δύση απαιτούν την άρση της απαγόρευσης.

Πρακτορείο Xinhua

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...