13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου: Η Εκκλησία έδειξε ανυπακοή, αλλά η Πολιτεία έδειξε ανοχή – “Δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια”

Ημερομηνία:

Την δημόσια παραδοχή ότι η Εκκλησία επέδειξε ανυπακοή στα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας με την ανοχή της κυβέρνησης έκανε μιλώντας σε ραδιοφνική εκπομπή ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.

«Καταδίκη» του μητροπολίτη Αιγιαλείας

«Εμείς δείξαμε ανυπακοή και η κυβέρνηση έδειξε ανοχή. Νομίζω κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Αλλιώς έπρεπε να είχαμε μέτρα, να ήμουν στο αυτόφωρο τώρα. Έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αθηναγόρας, χαρακτηρίζοντας στην συνέχεια «καταδικαστέα» την απόφαση του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο να ρίξουν κανονικά το σταυρό για τον αγιασμό των υδάτων, αφού, όπως είπε, είναι αντίθετη με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Την καταδικάζω βεβαίως», τόνισε και ερωτηθείς αν θα επιβληθούν κάποιες ποινές υπογράμμισε: «Αυτό θα το απαντήσω στις 12 του μηνός που έχουμε σύνοδο και στην οποία θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Αν θα πρέπει να σταλεί κάτι σε αυτούς ή σε κάποιους άλλους».

«Αναλογικά» μέτρα από τον Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Αθηναγόρας σημείωσε με νόημα ότι «δεν γνωρίζω αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο, δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο […] Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας. Δηλαδή παραδείγματος χάριν εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Αποφάσισε να εφαρμόσει ότι κάνει και με τις διαδηλώσεις. Και επειδή δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια, σιδερολοστούς και λοιπά ήταν πιο ήπια».

Τέλος, αποκάλυψε ότι η Εκκλησία προσέφυγε το βράδυ της Τρίτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη συμμετοχή πιστών στην λειτουργία των Θεοφανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...