15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εκπτώσεις: Εξαιρούνται τα πούρα και πουράκια από την αύξηση 5 λεπτά στην τιμή

Ημερομηνία:

Η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων της τάξης των 5 λεπτών ανά πακέτο τίθεται σε ισχύ σε αντικατάσταση του μέτρου καταβολής 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία και στην κυβέρνηση αισιοδοξούν πως τα έσοδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα από εκείνα του μέτρου που αποσύρθηκε.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο, οι αυξήσεις δεν θα ισχύσουν για όλα τα τσιγάρα.

Στα οικονομικά οφέλη από το μέτρο, κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσμένουν σε έσοδα της τάξης των 48 εκατ. ευρώ, τρία περισσότερα από εκείνα που υπολόγιζαν από τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία (45 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», εκτός από τα οικονομικά οφέλη που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα έχει από την αύξηση αυτή, λόγω της ελάχιστης αύξησης της τιμής, αναμένει και «μείωση της κατανάλωσης προϊόντων που είναι επιβλαβή για την υγεία», όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου προβλέπονται στα 48 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Με την τροπολογία αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα, δηλαδή ανά 1.000 τεμάχια, τσιγάρων και αντίστοιχα το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Επίσης, αυξάνεται ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στον λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιοστόγραμμο βάρους.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ