15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκρηκτική άνοδο στην κίνηση στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Αυξήθηκε κατά 7,2% ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 0,9% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2017 παρατηρείται αύξηση κατά 15,9% στους επισκέπτες και κατά 13,3% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 20,7%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους τον Νοέμβριο 2017 καταγράφηκε παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 17,8%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 11,6% και αύξηση των εισπράξεων κατά 15,8%. Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 18,4% και αύξηση κατά 20,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 18,3%.

Η Κρήτη έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση αφού το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καταγράφη αύξηση 121,2% στην κίνηση με 12.443 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος Φαιστού καταγράφει εκρηκτική αύξηση επισκεψιμότητας που φτάνει το 719,5% και 8.023 επισκέπτες ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξης του 47,4% με 14.033 επισκέπτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...