13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Ψαριανός; – «Κλείνω την αριστερή παρένθεση, χαίρετε…»

Ημερομηνία:

Με μια ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ενισχύει τα σενάρια περί επικείμενης διάσπασης του Κινήματος Αλλαγής, λόγω της ασυμφωνίας Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για το Σκοπιανό.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός γράφει: Λοιπον, παραμυθάκια τέλος… …μικρός, ήμουνα προοδευτικός φιλελεύθερος, μετά πέρασα μια Αριστερή Παρένθεση μισού αιώνα. Την κλείνω τώρα. Χαίρετε!

Τι άραγε θέλει να πει ο Γρηγόρης Ψαριανός; Πάντως, η χθεσινοβραδινή σύσκεψη στελεχών του Ποταμιού που συγκάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κράτησε περισσότερο από δύο ώρες αλλά δεν έβγαλε είδηση. Επιβεβαιώθηκε, όμως, το στρατηγικό αδιέξοδο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε μια εικόνα κατά την οποία:

  • Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν το Πολιτικό Συμβούλιο σε όργανο ανταλλαγής απόψεων και όχι λήψης αποφάσεων. Εάν αυτό συμβεί, επειδή εκεί μετέχουν η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καμίνης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δηλαδή οι επικεφαλής κομμάτων και επιπλέον δύο βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας, θα χαθεί η δυνατότητα επηρεασμού της πολιτικής και της στρατηγικής από τις εκτός ΠΑΣΟΚ δυνάμεις.
  • Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να καταλήγουν σε κοινή στάση μετά από ψηφοφορία. Και επειδή οι βουλευτές της ΔΗΣΥ είναι τριπλάσιοι από εκείνους του Ποταμιού, σε μια τέτοια περίπτωση, θα γίνεται ό,τι θέλει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...