16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΕΛΓΑ: Αμεση εκτίμηση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο ΕΛΓΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η εκτιμητική διαδικασία και να καταγραφούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες της Κρήτης που επλήγησαν από την κακοκαιρία στις 7-8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χαλαζόπτωση και οι άκαιρες βροχοπτώσεις που έπληξαν κυρίως κεντρικά και νότια τμήματα του Ηρακλείου έχουν ζημιώσει ως επί το πλείστον καλλιέργειες με ελιές , αμπέλια και υπαίθρια κηπευτικά.

Το υποκατάστημα Κρήτης έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου και εκτίμησης ενώ η διοίκηση του Οργανισμού ενισχύει το έργο του υποκαταστήματος στο Ηράκλειο με γεωπόνους και εκτιμητές από την κεντρική διεύθυνση και άλλες περιοχές της χώρες οι οποίοι βρίσκονται καθ’ οδόν.

Παράλληλα ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε συνεχή επαφή και άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς αγροτών με σκοπό τον γρήγορο έλεγχο και καταγραφή των ζημιών και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...