20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ελεύθερη πρόσβαση” υπό επιτήρηση;: Κάμερες γέμισαν οι δρόμοι προς τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι | Φωτός

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος” ενημερώνει ότι δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από την εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα και οι δρόμοι γέμισαν κάμερες.

Σε σχετικό δελτίο τύπου το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό αναφέρονται τα εξής:

Κλίνοντας τη λέξη ελευθερία σε όλες τις πτώσεις

«Αξιοποίηση με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτιρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης ότι επιφυλάσσει για τα ιστορικά κτίρια στο λόφο Καστέλι.

Ταυτόχρονα, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάνη, στο ίδιο πνεύμα, δηλώνει ότι «η πρόσβαση των Χανιωτών στην περιοχή, μια πρόσβαση η οποία είναι απαραίτητη γιατί είναι η ωραιότερη θέα των Χανίων, θα είναι ελεύθερη. θα υπάρχει απολύτως ο σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου και στην αξία του».

Για του λόγου το αληθές, από προχθές ήδη, κάμερες τοποθετήθηκαν σε δύο δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων που οδηγούν στα ιστορικά κτίρια, προφανώς για να ελέγχουν την… ελευθερία της πρόσβασης.

Η μία καταγράφει ποιος βαδίζει στην οδό Αγίου Μάρκου και η άλλη ποιος ανεβοκατεβαίνει την πέτρινη σκάλα που συνδέει το μνημείο με την οδό Αφεντούλιεφ. Ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν στην πράξη τι εννοούν όταν λένε ελευθερία οι δύο τοπικοί βουλευτές.

Αλλά και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να βαδίσουν στο μέλλον που επιφυλάσσουν για τον τόπο μας οι θιασώτες του δόγματος όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και της μεταπρατικής τουριστικής μονοκαλλιέργειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...