17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 αγρότες από Κρήτη – Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα – Τι λένε οι πρωτεργάτες των Χανιωτών αγροτών | Φωτός

Ημερομηνία:

Χιλιάδες αγρότες παραμένουν στο Σύνταγμα και πολλοί θα διανυκτερεύσουν το βράδυ για να συμμετέχουν και στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας η συμμετοχή των αγροτών ξεπέρασε τις 10.000.

Κέρασμα σε όσους βρίσκονται στην πλατεία προσφέρουν οι αγρότες που έχουν μαγειρέψει από νωρίς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων κ. Γιώργο Μπικάκη,  ελεύθεροι αφέθηκαν οι 4 αγρότες που είχαν συλληφθεί:

“Πήγε αντιπροσωπεία των αγροτών μαζί με δικηγόρους και τους αφήσανε μα έχουνε χίλιες δυο κατηγορίες”

Στο Σύνταγμα παραμένουν πολλοί αγρότες και από το μπλόκο του Κλαδισσού:

“Εδώ δεν έχομε προβλήματα, στο Υπουργείο Γεωργίας είχαμε προβλήματα. Ο κόσμος παραμένει εδώ. Αύριο φεύγουμε και συνεδριάζουμε και αποφασίζουμε”.

Ο Γιώργος Μπικάκης είπε τελειώνοντας: “Η κυβέρνηση να πάρει το νομοσχέδιο πίσω αλλιώς μας βλέπω όλο το Φλεβάρη στους δρόμους”.

Και ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

“Το κλίμα στο Σύνταγμα είναι πάρα πολύ καλό. Χιλιάδες κόσμου είναι εδώ. Κατεβήκανε και από την άλλη Ελλάδα μα ήταν και τρακτέρ για πρώτη φορά. Οι αγρότες πάρα πολύ αγωνιστικοί. Θα συνεχίσουμε και ελπίζω ότι θα φέρουμε αποτέλεσμα”.

Ο κ. Σταυριανουδάκης θα είναι από αυτούς που θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα. Αλλά όπως μας είπε, εμφανίστηκαν πολλοί Χανιώτες της Αθήνας που θέλοντας να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών προσφέρθηκαν να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους:

“Τους ευχαριστούμε, μα εμείς πρέπει να μείνομε εδώ στο μπλόκο. Πολλοί θα μείνουμε.”

Όπως μας είπε ο κ. Σταυριανουδάκης, σκηνή προσέφερε και η Περιφέρεια Κρήτης.

Σχετικά με τις αυριανές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου είπε:

"google ad"

“Αύριο είναι η διαδήλωση που αγροτιά και εργατιά θα βγούμε στους δρόμους μαζί. Την Κυριακή το βράδυ θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής στα Χανιά”

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν, είπε ο κ. Σταυριανουδάκης, εκτός και αν ξεκαθαρίσουν και ικανοποιηθούν πολλά από τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Με άδεια χέρια δεν γυρίζουν πίσω οι αγρότες

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας “με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω”, προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετέχουν περίπου 10.000 αγρότες. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συμβολική πορεία τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, από το μπλόκο της Νίκαιας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ