17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με έναν μόνο κατηγορούμενο

Ημερομηνία:

Ελεύθεροι στο σύνολό τους αφέθηκαν τελικά ύστερα από πολλές ώρες όλοι οι προσαχθέντες, συνολικά 56 μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της άγριας καταστολής σε βάρος του σημερινού συλλαλητηρίου., ενώ μόνο εναντίον ενός από αυτούς σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών συνδικάτων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης και η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτές του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικηγόροι.

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, σε δήλωσή του μέσα από τη ΓΑΔΑ επισήμανε: «Οι σημερινές προσαγωγές είχαν έναν μόνο στόχο: Να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, να τρομοκρατήσουν τον λαό. Είχαν όμως τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο καθολικά, με μεγάλη αποφασιστικότητα, τα Σωματεία, η εργατική τάξη, ο ίδιος ο λαός θα δείξει την αντίδρασή του απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Το επόμενο ραντεβού, 26 Νοέμβρη, θα είναι η μεγάλη πανεργατική απεργία, θα είναι η απόδειξη ότι όχι μόνο δεν κάνουμε βήμα πίσω, αλλά βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες του λαού, συνεχίζουμε αγωνιστικά. Δεν μας τρομοκρατούν ούτε οι προσαγωγές τους ούτε τα κρατητήρια».

Ο Χρήστος Κατσώτης σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που σήμερα όλη την ημέρα κυνηγάει διαδηλωτές οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία της ζωής τους, των δικαιωμάτων τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί χτυπώντας το ΚΚΕ να χτυπήσει το εργατικό κίνημα, να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί τους εργατικούς αγώνες. Είναι γελασμένη».

Τις συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων κατήγγειλε η δικηγόρος Κατερίνα Γεράκη, αναφέροντας πως «είναι κλεισμένοι σε μικρές αίθουσες, σε συνθήκες συγχρωτισμού, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας» και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων καθώς «δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, σε δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ επισήμανε: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάθε τίμιος εργαζόμενος, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ». Υπογράμμισε ότι το εργατικό κίνημα έχει αντιμετωπίσει «πολλές φορές τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης, τέτοιες προσπάθειες καταστολής» και πρόσθεσε ότι «η εργατική τάξη μαζί με τα Συνδικάτα της βγήκε νικήτρια, έκανε στην άκρη αυτές τις μεθοδεύσεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...