19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ελλάδα και…Ζιμπάμπουε «μοιράζονται» το ακριβότερο mobile internet παγκοσμίως

Ημερομηνία:

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα χρίζεται «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια του mobile internet, καθώς για το 1GB η χώρα μας πληρώνει 32,71 δολάρια στον εκάστοτε πάροχο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, η οποία πληρώνει 13,98 δολάρια. Η πιο φθηνή χώρα της Γηραιάς Ηπείρου είναι η Ουκρανία με 50 σεντς.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους τα dikaiologitika.gr αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για την ακρίβεια και πολλών άλλων υπηρεσιών, δεν μας κάνει καμία έκπληξη ότι για ακόμη μία φορά πήρε ένα ακόμη… χρυσό μετάλλιο!

Φυσικά, υπάρχουν και χειρότερα, καθώς η Ζιμπάμπουε κρατάει τα σκήπτρα παγκοσμίως με 75,20 δολάρια/1GB. ‘Ετσι, Ελλάδα και Ζιμπάμπουε είναι οι πιο ακριβές χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη!

MAP 3

 

MAP 2

 

MAP 1

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαφορές των τιμών εκτιμώνται ανάλογα με τις κατάλληλες υποδομές των χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι της κινητής τηλεφωνίας «προσφέρουν» μεγάλες ποσότητες data σε κράτη που διαθέτουν τα κατάλληλα στάνταρτς και κρατούν τις τιμές χαμηλά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...