20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ: Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με προϋπόθεση την κατάργηση του μνημονίου

Ημερομηνία:

Η «Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ» στηρίζει στις εκλογές της 25/1/2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. με την προϋπόθεση ότι, αν σχηματίσουν ή υποστηρίξουν κυβέρνηση και δεν κάνουν πράξη την αντιμνημονιακή τους πολιτική, θα μας βρουν αντιμέτωπους, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η απόφασή αυτή πάρθηκε με πλειοψηφία της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης και στηρίζεται στην εκτίμηση ότι, επείγει η απαλλαγή της χώρας από τη σημερινή μνημονιακή υποτέλεια στους Γερμανούς ιδιοκτήτες του ευρώ. Εφ’ όσον η απαλλαγή από το μνημόνιο δε γίνει πράξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η όποια κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα μας βρει απέναντι, όπως άλλωστε και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην κάνει εκπτώσεις, να μην υποκύψει στη μνημονιακή υποτέλεια και να προσφύγει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», διασφαλίζοντας ίση μεταχείριση και ίσες αποστάσεις για τις δύο απόψεις από τα ΜΜΕ. Στην περίπτωση αυτή, πιστεύουμε πως η άποψη που εκπροσωπούμε και υποστηρίζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ψηφοφόρων -και όχι οπαδών-του ΣΥΡΙΖΑ, θα δικαιωθεί.

Με την ίδια άποψη, συμπαρατάσσεται μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σχεδόν όλοι οι διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγοι. Οι οποίοι θα κληθούν να ακουστούν από τον ελληνικό λαό που σήμερα παραπλανιέται από τα περισσότερα ΜΜΕ με ψέματα Γκεμπελικού τύπου και σαθρά τρομολαγνικά επιχειρήματα.

Εκτιμούμε ότι, το 2015 θα είναι χρονιά κορυφαίων πολιτικών εξελίξεων και μεγάλων ανατροπών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, όπου η επιχείρηση γερμανοποίησης της ΕΕ με όχημα το ευρώ αποκαλύπτεται, οι θεσμοί της απαξιώνονται και το όραμα της Ένωσης καταρρέει. Η Ευρώπη των μνημονίων της ανεργίας και της φτώχειας, δεν έχει σχέση με την ΕΕ της ειρήνης, της σύγκλισης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της.

Σήμερα, ωριμάζουν οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας μεγάλης πραγματικά αντιμνημονιακής παράταξης με πατριωτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό, που θα απαλλάξει τη χώρα από την υποτέλεια στο Βερολίνο και θα ανοίξει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα για τη χώρα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...