16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ελληνοαλβανική σύμπραξη ιερόσυλων – Είχαν ρημάξει 19 Ναούς στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 19 Ιερούς Ναούς είχαν διαρρήξει ένας 44χρονος Ρεθυμνιώτης και μια 37χρονη Αλβανίδα οι οποίοι συνελήφθησαν στο Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, το ζευγάρι των ιερόσυλων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τη στιγμή που επέβαιναν σε όχημα, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός λοστός, κατσαβίδια, γάντια, μαχαίρια, μάλλινη κουκούλα τύπου full-face) και
• το χρηματικό ποσό των 1.619,50 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην οικία του 44χρονου στο Ηράκλειο, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, διάφορα γυναικεία χρυσά κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού, σταυρός).

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αλλά και την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν σε απομακρυσμένους Ιερούς Ναούς και μοναστήρια του Νομού Ρεθύμνου και προέβαιναν στη διάρρηξή τους.

Από το εσωτερικό των Ναών αφαιρούσαν χρυσαφικά είδη (αναθήματα, και κοσμήματα), διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικές συσκευές), καθώς επίσης παραβίαζαν τα κυτία των εκκλησιαστικών εσόδων (παγκάρια) και έπαιρναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα, διέπραξαν συνολικά με την ίδια μεθοδολογία δράσης, συνολικά 15 κλοπές – διαρρήξεις και 4 απόπειρες διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς του νομού Ρεθύμνου.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών και αντικειμένων, υπολογίζεται στις 12.500 ευρώ περίπου, ενώ μεγάλες είναι και οι φθορές που έχουν προκαλέσει στους Ιερούς Ναούς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομική έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...