18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Νίκη των κινητοποιήσεων – έγκριση «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Ημερομηνία:

Για νίκη των νικητοποιήσεων για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων. Όπως σημειώνεται:

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Tην Παρασκευή 20/9/2019 η ΕΛΜΕ Χανίων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων με αφορμή τη μη έγκριση από το Υπουργείο, 11 τμημάτων ΕΠΑΛ . Εκεί εκθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο και τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Δηλώσαμε ότι οι θέσεις μας, όσον αφορά την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών είναι αδιαπραγμάτευτες. Εκτίμηση μας ήταν, ότι η κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα έθιγε τόσο τα μαθησιακές ανάγκες των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Αυτό το κοινωνικό κόστος θα είχε αντίκτυπο και την τοπική κοινωνία, καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν.

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Χανιών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και απέδειξαν με τη στάση τους, ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...