21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Να απαλλαγούν τώρα οι τρείς συμπολίτες μας από κάθε κατηγορία

Ημερομηνία:

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 28/6, 10.30 μ.μ.

Τρεις συμπολίτες μας, ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος, ο Διαμαντής Μανώλης και ο Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών, οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η τρικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.

  • Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία» και την άμεση –και τυπική– αθώωσή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να βρεθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα (στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά) να εκδηλώσει, συντονισμένα με εμάς, ή με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, την αντίθεσή του στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και να σταθεί δίπλα στους τρεις διωκόμενους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων.  Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 συμπολιτών μας, οι οποίοι «κατηγορούνται» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές,.

Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!

ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. ΟΧΙ στο μαύρο

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε  τη Δημοκρατία

Κάλεσμα σε σύσκεψη από την ΕΛΜΕ Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων, επ’ αφορμής του επείγοντος ζητήματος εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τους τρεις άδικα διωκόμενους (με μόνη αιτία τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας) και δικαζόμενους την Παρασκευή 28 Ιουνίου, συμπολίτες μας, αλλά και μπροστά στις εξελίξεις των ημερών που αναγκάζουν όλους μας σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς σε σύσκεψη, σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στο ΕΚ Χανίων στις 7:30 μμ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...