14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Το Υπουργείο Παιδείας αποδέχεται ως νόμιμες τις εκλογές που είχαν συμμετοχή μόλις 4,5%! – Να παραιτηθούν όλοι οι φερόμενοι εκλεγμένοι

Ημερομηνία:

Για εκλογές παρωδία τις οποίες όμως το Υπουργείο Παιδείας αποδέχεται παρά τη συμμετοχή μόλις του 4,5% των εκπαιδευτικών αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων που ζητά την παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων και διορισμένων αιρετών εκπροσώπων σε ΠΥΣΔΕ Χανίων – ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση μας, συντασσόμενη με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ’ αυτές ήταν 4,5%, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Για το ΠΥΣΔΕ Χανίων ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 63 συνάδελφοι αλλά οι παρατάξεις έλαβαν 56 ψήφους τη στιγμή που δεν υπήρχε η επιλογή λευκό ή άκυρο! Τ’ αποτελέσματα βγήκαν μετά από 50 ημέρες «καταμέτρησης» ενώ μυστικό θα παραμείνει το ποιοι τελικά και αν πραγματικά ψήφισαν.

Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, ανακήρυξε πρόσφατα αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

1. Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη ΔΔΕ Χανίων – ΠΔΕ Κρήτης, όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Χανίων- ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης (τακτικοί και αναπληρωματικοί).

2. Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φερόμενους ως υποψήφιους αιρετούς εκπρόσωπους, να
καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στην ΕΛΜΕ.

3. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε ένα όργανο που δεν εκπροσωπεί νόμιμα τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Αν παρ’ όλα αυτά βρεθεί κάποιος, είναι αυτονόητο ότι δεν έχει πια καμία θέση στο σωματείο μας.

4. Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...