17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: Απειλούν με δίωξη την ΕΛΜΑ Σάμου!

Ημερομηνία:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κατάληψη της ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Μια κατάληψη που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά σχεδόν σε κάθε νομό από τις ΕΛΜΕ στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα και είχε στόχο να μπλοκάρει την αποστολή της λίστας των «πλεοναζόντων» συναδέλφων από τις Διευθύνσεις στην Περιφέρεια και το Υπουργείο. Να μπλοκάρει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται  και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Δεν δεχόμαστε να γίνει «νόμος» η αμορφωσιά, η εξαθλίωση και η ανεργία!

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ της χώρας, όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε μαζικό φορέα, να σταθούν απέναντι σε αυτή την επιχείρηση που στοχεύει να ποινικοποιήσει το δίκιο και τον αγώνα των πολλών. Τους καλούμε να συμπαραταχθούμε και να ενώσουμε τη φωνή μας για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη μαζική πάλη που διεκδικεί ψωμί-παιδεία-ελευθερία απέναντι στους δυνάστες του λαού και της νεολαίας.

ü   Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία

ü   Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι: δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται

Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ανάκρισης-δίωξης των μελών της ΕΛΜΕ Σάμου και κάθε αντίστοιχη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Φ. Μπιχάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...