14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εμβόλιο κορωνοϊού – ΣΥΡΙΖΑ: Πλιάτσικο και ανικανότητα με τους εμβολιασμούς

Ημερομηνία:

«Πλιάτσικο και ανικανότητα», όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη».

«Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δώρα Αυγέρη για κυβέρνηση: Ανίκανοι και επικίνδυνοι

«Ανίκανοι και επικίνδυνοι στη διαχείριση της πανδημίας, ανίκανοι και επικίνδυνοι στο πρόγραμμα εμβολιασμών» επισημαίνει σε δήλωσή της για τις κινήσεις της κυβέρνησης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε τις πλέον αλγεινές εντυπώσεις, ακόμα και στο εξωτερικό, όταν υπουργοί και παρατρεχάμενοί της έκλεψαν τη θέση των γιατρών και νοσηλευτών στη λίστα των εμβολιασμών» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Μετά την κοινωνική κατακραυγή, χρησιμοποίησαν το placebo επιχείρημα ότι επιλέχθηκε μια σειρά μελών της κυβέρνησης που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια του κράτους. Αλλά, η φτηνή δικαιολογία τους δεν πούλησε και αναγκάστηκαν να τη μαζέψουν.
Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών υγειονομικών, όπως στην Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία» τονίζει.

«Σήμερα ήρθε να προστεθεί η καταγγελία του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ ότι με «άνωθεν εντολή» ακυρώθηκαν 470 ραντεβού για εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Την ώρα που άλλες χώρες, με τον ίδιο πληθυσμό, έχουν προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες εμβολισμούς πολιτών τους, στην Ελλάδα αναβάλλονται προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με το καλημέρα.

Υποτίθεται πως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμαζόταν για μήνες. Με τυμπανοκρουσίες παρουσίασε στις 18 Νοεμβρίου το εθνικό σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Ενάμιση μήνα μετά, το μόνο σχέδιο που φαίνεται ότι λειτούργησε ήταν το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης των πιο δικτυωμένων της κυβέρνησης.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν:

– Γιατί αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών;
– Ποιος και γιατί εισηγήθηκε αναβολή;
– Απλή σύμπτωση ότι η αναβολή ανακοινώθηκε την ίδια σχεδόν στιγμή με την ανακοίνωση της παράτασης του σκληρού lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου;
– Πόσα εμβόλια διαθέτει η Ελλάδα αυτή την στιγμή και ποιος είναι ο προγραμματισμός των εμβολιασμών;

– Θα δεήσει ποτέ ο Υπουργός Υγείας να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα;».

"google ad"

«Κανείς, πλέον, δεν ξέρει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις, γιατί η χώρα δεν έχει περιθώριο να χάσει ακόμη ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, επειδή ο πρωθυπουργός δίνει περισσότερη σημασία στην επικοινωνία και όχι την ουσία» προσθέτει.

Υπουργείο Υγείας: Καμία διακοπή στο σχέδιο εμβολιασμών

«Η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει ανακοίνωσή του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας στη συνέχεια διαψεύδει την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ λέγοντας ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη “μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...