23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εμμ. Λέκκας: Ψυχρό χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στα Χανιά για σήμερα και μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα

Ημερομηνία:

Του μετεωρολόγου Εμμανουήλ Λέκκα

Η μετακίνηση του Βαρομετρικού χαμηλού στην Αν. Μεσόγειο έχει προκαλέσει ήδη τη σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο οι οποίοι στη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν και την Κρήτη. Ταυτόχρονα μία αρκετά ψυχρή αέρια μάζα κατέρχεται από τα βόρεια και αναμένεται να φθάσει  στην Κρήτη έως τις βραδινές ώρες . Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να ευνοήσει τη διατήρηση του ψυχρού χειμωνιάτικού σκηνικού για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, τουλάχιστον μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, όπου η απομάκρυνση της ψυχρής αέριας μάζας προς τα ανατολικά και η εξασθένηση των Βορείων ανέμων αρχικά από τη δυτική Κρήτη και αργότερα ανατολικότερα θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού.

Εκτός από τις παροδικές και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις  βροχοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης , χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε υψόμετρα άνω των 1200 μέτρων, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο, περίπου τα  700 μέτρα).

Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, αλλά δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η ένταση των ανέμων στην Κρήτη θα φθάσει  τα 5 – 6 Μποφώρ (πιθανά σε κάποιες περιοχές στα νότια της Κρήτης πρόσκαιρα έως και τα 7 Μποφώρ). Από την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τη δυτική Κρήτη και αργότερα και στην ανατολική, διατηρούμενοι όμως από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 – 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση με την Ελάχιστη τιμή της την Παρασκευή το πρωί και το Σάββατο πρωί να είναι κοντά στους  5 C στα πεδινά και παράκτια τμήματα,  ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι κοντά ή και χαμηλότερη από τους  0C . Σε χαμηλότερα όμως επίπεδα  θα είναι και η μέγιστη τιμή αφού την Παρασκευή στα πεδινά θα φθάσει περίπου στους  9 C, ενώ το Σάββατο θα φθάσει έως και τους 12 C.

Καλός θα είναι γενικά  ο καιρός για το Σάββατο με λίγες νεφώσεις (κυρίως στην ανατολική Κρήτη)  αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι Βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν τα 3 – 4 Μποφώρ. Την Κυριακή αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και πάλι νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά πιθανά να αρχίσουν να σημειώνονται και πάλι βροχές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...