15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ναι μεν, αλλά από άλλους φορείς του Εμπορίου και Επιμελητήριο

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/11/2017 στην Αντιπεριφέρεια σύσκεψη με μαζικούς φορείς των  εμπόρων και των εργαζομένων, για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να καταργηθούν, πρόταση στην οποία στάθηκαν απέναντι οι εμπορικοί σύλλογοι (Παλαιoχωρας, Πλατανια,Σουδας,Κισσαμου) χωρίς την φυσική τους παρουσία. Επίσης απέναντι βρέθηκαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνων Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Πρόκειται για ένα μέτρο που επιχειρείτε να εφαρμοστεί με υπόδειξη των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου . Τα μικρά εμπορικά καταστήματα αν ακολουθήσουν το μέτρο αυτό θα είναι καταστροφικό για την επιβίωση τους ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο. Είναι αδύνατον η μικρή εμπορική επιχείρηση ενώ δεν έχει  ακόμη ολοκληρώσει τις  παραλαβές για την νέα σεζόν  να υποχρεώνεται να τις εκποιήσει .Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να βγούμε από την αγορά αφήνοντας το χώρο στις πολυεθνικές με όλες τις δυνατότητες που τους παρέρχονται για να κυριαρχήσουν.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων η οποία έχει προέλθει κατόπιν συζήτησης στο διοικητικό του συμβούλιο και η οποία εκφράζει την  απαίτηση της πλειοψηφίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Απέναντι στην πρόταση αυτή στάθηκαν οι εμπορικοί σύλλογοι (Παλαιoχωρας, Πλατανια,Σουδας,Κισσαμου) χωρίς την φυσική τους παρουσία. Επίσης απέναντι βρέθηκαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνων Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων που ενώ διαπίστωσαν ότι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων  είναι καταστροφικό για τις  μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο τέλος όμως προτείναν στον Αντιπεριφερειαρχη  συγκεκριμένες ημερομηνίες για να γίνονται . Είναι τουλάχιστον υποκρισία και εμπαιγμός να πιστεύουν κάποιοι ότι με πλήρη απελευθέρωση των  ωραρίων και των εκπτώσεων θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Είναι τεράστιο ψέμα και κοροϊδία ότι η ανάπτυξη των  πολυεθνικών  μπορεί να πάει μαζί με την επιβίωση της μικρής εμπορικής επιχειρήσεις σε συνθήκες πλήρης απελευθέρωσης και βαθιάς οικονομικής κρίσης για τους πολίτες. Καταλήγοντας ζητάμε για άλλη μια φορά από την Αντιπεριφέρεια να πράξη το αυτονόητο και να προτείνει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων .

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων , τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να διεκδικήσουμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

  • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ