17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: 40% επιχορήγηση ενοικίου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι τέλους έτους για να μην έχουμε πανδημία λουκέτων

Ημερομηνία:

Δραματική είναι η εικόνα της αγοράς με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων να τονίζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ότι αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα άμεσα, θα υπάρξει πανδημία λουκέτων.

Όπως σημειώνει, είναι αναγκαιότητα η πολιτεία «να προχωρήσει στην επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης μέχρι και το τέλους του έτους 2020 σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε επλήγησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων τονίσαμε εξ αρχής τις σοβαρές συνέπειες στην οικονομία του lockdown και τονίσαμε πώς πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί η μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ζητήσαμε και εμείς και πολλοί εμπορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα αφορούσε τα ενοίκια στα καταστήματα που επλήγησαν από την πρωτοφανή αυτή κρίση.

Δυστυχώς η μείωση του τζίρου στα καταστήματα για τον μήνα Ιούλιο είναι τεράστια ειδικά σε μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Κρήτη,  με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να απειλούνται με κλείσιμο έως το τέλος του έτους και η απειλή των λουκέτων και της ανεργίας είναι ορατή πλέον περισσότερο από ποτέ.

Το θέμα των μισθώσεων απαιτεί μια συνολικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαχείριση. Θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης μέχρι και το τέλους του έτους 2020 σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε επλήγησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η οριστική διευθέτηση του προβλήματος θα λάβει χώρα μόνο εάν ο χαρακτήρας του μέτρου αποκτήσει οριζόντιο χαρακτήρα για ολόκληρο τον κλάδο του Εμπορίου (ΚΑΔ 45, 46 & 47) έως το υπόλοιπο του έτους.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου θα αναχαιτίσει, έστω και εν μέρει, τις αρνητικές διαστάσεις της πανδημίας, ενώ θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες στους πληττόμενους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά το καταναλωτικό κοινό στα καταστήματά τους.

Κύριε Υπουργέ δεν πρέπει να αφήσετε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν. Θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στον κοινωνικό ιστό της χώρας και δεν θα μπορέσει να ανακόψει το κύμα ανεργίας που θα ακολουθήσει τα χιλιάδες λουκέτα.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ