18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Εμπρηστική επίθεση στο Ηράκλειο και μπλοκάρισμα των ΑΤΜ στα Χανιά σε αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό

Ημερομηνία:

Μπορεί η απεργία πείνας του Νικου Ρωμανού να τελείωσε και να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με τις καταλήψεις, όμως αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά και πολύ πιο βίαια.

Άλλωστε, αν και οι περισσοτερες καταλήψεις έληξαν δίχως, επεισόδια, υπήρξαν και αυτές στις οποίες έγιναν εκτεταμμένες ζημιές, όπως στην κατάληψη της ΓΣΕΕ ενώ κάποιες συνεχίζουν ακόμα, όπως στο Πολυτεχνείο της Αθήνας ενώ λίγες ημέρες πριν λήξει η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού υπήρχε μία έξαρση φαινομένων βίας σε ολη την Ελλάδα και στην Κρήτη.

Πυρπόλησαν όχημα εταιρείας security στο Ηράκλειο

Στην Ελλάδα, τα ξημερώματα της Τρίτης τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός από γκαζάκια στην είσοδο του Δημαρχείου Καισαριανής ενώ πυρπολήθηκαν δύο οχήματα των ΕΛΤΑ και ένα όχημα της ΔΕΗ στα Τοπόλια. και 5 ΑΤΜ στην Πάτρα, ενώ στην Κρήτη την ίδια ημέρα καταστράφηκε ένα όχημα της εταιρείας security Armaos και μπλοκαρίστηκαν 28 ΑΤΜ στα Χανιά.

Με ανακοινωσή της στο indymedia ανώνυμη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη της πράξης με την εξής ανακοίνωση:

“Ξημερώματα Τρίτης χαρίσαμε την φωτιά σε οχημα της εταιρίας security Armaos.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εγκαταστήσει και συντηρεί συστήματα παρακολούθησης κ συναγερμών στις φυλακές Αλικαρνασσού, καθώς και σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια:τράπεζες, δημαρχείο, αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων κ.α.

Οι εταιρείες security αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολυσύνθετου κατασταλτικού μηχανισμού και αναπαράγουν την οπτασία της ασφάλειας του πολίτη. Μια ζωή, ασφαλούς δουλείας, κατανάλωσης και θανάτου.

Στον θάνατο που μας προσφέρουν, εμείς απαντάμε με φωτιά και μπαρούτι, μέχρι οι σκέψεις, οι επιθυμίες και οι πράξεις μας να γίνουν αδιαχώριστες.

Δύναμη στους συντρόφους και στις συντρόφισσες των μικρών και των μεγάλων προαυλίων.”

Μπλοκάρισμα 28 ΑΤΜ στα Χανιά

Την ίδια ημέρα, την Τριτη 9/12 το βράδυ αυτή τη φορά, με ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του indymedia ομάδα “αλληλέγγυων” στα Χανιά ανέλαβε την ευθύνη για το μπλοκάρισμα 28 ΑΤΜ “ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού Ν. Ρωμανού”.

Στο μήνυμά τους σημείωναν τα εξής:

“Το βράδυ της 9/12 μπλοκάραμε 28 ΑΤΜ(συνολικά υπάρχουν γύρω στα 30) της πόλης των Χανίων ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού Ν.Ρωμανού.. Στις 1/2/ 2013 οι σύντροφοι της υπόθεσης βελβεντού επέλεξαν να απαλλοτριώσουν τα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας και του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

"google ad"

Οι τράπεζες είναι γρανάζι του καπιταλιστικού συστήματος και θα αποτελούν στόχο κάθε εξεγερμένης συνείδησης. Αν και τα αιτήματα του συντρόφου ικανοποιήθηκαν ο αγώνας για την ελευθερία και την κοινωνική χειραφέτηση  συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση

Μέχρι να καταστραφούν όλες οι φυλακές

Τίποτα δεν τελείωσε”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...