15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ενάντια στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης η ΝΟΔΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Χανίων:

Απειλή για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αποτελεί η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης από το νέο έτος. Ο φόρος αυτός αν και είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εδώ και δύο χρόνια, κανείς δεν είχε ασχοληθεί να επιλύσει σημαντικά νομικά προβλήματα. Πιο αναλυτικά, είναι φόρος που υπόκειται σε προμήθειες πρακτορείων όπως η booking.com, δεν υπάρχει πρόβλεψη για περιπτώσεις over-booking και non-show, όπως επίσης δεν υπάρχει πρόβλεψη για περιπτώσεις χρεώσεων με κάρτες.

Η προχειρότητα και η άγνοια που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο εφαρμογής του νέου φόρου εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης με την οποία αντιμετωπίζει τις ελληνικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες. Μόνο για εισπρακτικούς σκοπούς.

Είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέλος παρεπιδημούντων και ταυτόχρονα έχει και τέλος διανυκτέρευσης. Δεν υπάρχει καταμερισμός του φόρου ανάλογα την χρονική περίοδο λειτουργίας ή την γεωγραφική περιοχή των ξενοδοχείων. Επίσης δεν προβλέπει εξαιρέσεις όπως για την διανυκτέρευση αστυνομικών για υπηρεσιακούς λόγους σε άλλες πόλεις που τώρα θα τους κοστίζει ακόμα περισσότερο καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο νέος φόρος  θα επιφέρει απώλεια 6.100 θέσεων εργασίας και μείωση εσόδων κατά 435 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με μελέτης της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξ.Ε.Ε.

Τα έσοδα από την εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης που προσδοκά η κυβέρνηση από τα ξενοδοχεία της Κρήτης, εκτιμώνται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εάν επανεπενδύονταν στον τουριστικό τομέα θα είχαν πολλαπλάσια οφέλη για την τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η κατάργηση του αποτελεί μονόδρομο για να ανασάνει ο ξενοδοχειακός τομέας της χώρας μας που αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...