19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών από τον Δήμο Χανίων: εν’ όψει του Πάσχα

Ημερομηνία:

Εν’ όψει των εορτών του Πάσχα και στο πλαίσιο των κοινωνικών του παροχών, ο Δήμος Χανίων θα ενισχύει οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Συγκεκριμένα θα διατεθούν τροφοεπιταγές σε μονίμους κατοίκους του Δήμου, για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς οικογένειες, που δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση στον Δήμο Χανίων – α΄ όροφος Δημαρχείου, μέχρι και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Τα  δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομιστούν είναι τα κάτωθι:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, με την προσκόμιση και της πρωτοτύπου.

3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικ. έτους 2012 και αντίγραφο εντύπων Ε1, ήτοι:

α. Το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200,00 €.

β. Το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

Ι. Για οικογένεια με 2 μέλη ( αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700,00 €.

ΙΙ. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη ): μέχρι και 11.520,00 €.

ΙΙΙ. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με δύο  προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη ): μέχρι και 14.400,00 €.

ΙV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με τρία  προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280,00 €.

V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880,00 €.

γ. Στην περίπτωση ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600,00 €. Σε περίπτωση οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, μόνο στην περίπτωση που δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό.

"google ad"

Προαιρετικά εφόσον υπάρχουν:

α. Αντίγραφο απόφασης Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕ.Π.Α, με την οποία να καθορίζεται το ποσοστό αναπηρίας.

Σημείωση: Για όλες τις περιπτώσεις δικαιούχου, η ύπαρξη προστατευόμενου τέκνου θα αποδεικνύεται με βεβαίωση σπουδών ή απόφαση καθορισμού αναπηρίας άνω του 67%.

β. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από τα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, 28213/41691- 692- 697.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...