13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου “CCQCN”

Ημερομηνία:

Από την Πέμπτη 5 μέχρι και σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, διοργανώνεται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (καθ. κος Γιώργος Τσιρώνης) η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CCQCN.Το έργο με διάρκεια περίπου 3,5 χρόνια έχει προϋπολογισμό 5 εκ. € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα REGPOT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει τεχνογνωσία στις σχετικές επιστημονικές περιοχές μέσω πρόσληψης σημαντικού αριθμού νέων επιστημόνων, αγοράς καινούργιου πειραματικού εξοπλισμού καθώς και σημαντικού υπολογιστικού εξοπλισμού και να καταστήσει το Κέντρο ένα εθνικό κέντρο αριστείας στην θεωρητική, υπολογιστική και πειραματική Φυσική της ευρύτερης περιοχής της Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης και εφαρμογών.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο καθ. κ. Γιώργο Τσιρώνη το αντικείμενο του έργου ενώ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε ο υπεύθυνος του προγράμματος κος Γ. Αμπροσίεβιτς.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκιαδάκης εκ μέρους του Περιφερειάρχη επιβεβαίωσε τη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης. Η πρώτη μέρα της συνάντησης ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις από τον καθ. κ. Λευτέρη Οικονόμου, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης, ο οποίος παρουσίασε το σύμπλεγμα της γνώσης στην Κρήτη και τις προοπτικές ενόψει του προγράμματος Ορίζοντας 2020, την κα Γεωργία Τζένου από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα REGPOT) και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Αλεξάκη, ο οποίος παρουσίασε το σχεδιασμό της περιφερειακής στρατηγικής καινοτομίας της Κρήτης και τις προκλήσεις ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα με επιστημονικές παρουσιάσεις από συνεργαζόμενους φορείς του έργου από τα Πανεπιστήμια Leiden και Groningen(Ολλανδία), Cambridge (Μ. Βρετανία), Technion, Haifa (Ισραήλ), Ecole National Supérieure και LAAS – CNRS (Γαλλία), Max Plan Gottingen, Karlsruhe Institute of Technology, Leibniz Institut (Γερμανία).

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 7/9 το απόγευμα με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...