15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ενδιαφέρεται η Κίνα για τα πετρέλαια σε Ιόνιο και Κρήτη

Ημερομηνία:

Η συμμετοχή κινέζικων πετρελαϊκών εταιρειών στον δεύτερο γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Ιουνίου και νότια της Κρήτης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Κινέζο πρέσβη Xiali Zou.

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης έθεσε το θέμα της συμμετοχής κινέζικων πετρελαϊκών εταιρειώνστον διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόνισε μάλιστα ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν θα είναι σημαντική μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Κίνα και τις ίδιες τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει για τις τελευταίες την πρώτη παρουσία τους στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα.

Ο Κινέζος πρέσβης εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επισκέψεις στην Αθήνα αντιπροσωπειών κινεζικών εταιρειών με στόχο να συζητηθούν τεχνικά και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αποστόλης Αλεξόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...