17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, λέει η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπος Ν. Βαμβακάς, σχετικά με την πορεία της Πανδημίας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στο νησί μας φαίνεται ότι παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση τα κρούσματα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έχουν μονοψήφιο αριθμό, ενώ συνολικά στην Κρήτη είναι καθημερινά λιγότερα από 20.

Η διαπίστωση αυτή της συγκράτησης της πανδημίας λίγο μετά τα μέσα του Νοέμβρη αποτυπώνεται και στη σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Πιο συγκεκριμένα, από 16 έως 22 Νοεμβρίου καταγράφηκαν στην Κρήτη 319 κρούσματα, από 23 έως 29 Νοεμβρίου 243 κρούσματα, από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 205 κρούσματα και από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 113 κρούσματα.

Τα στοιχεία για την Κρήτη από 1 έως 16 Δεκεμβρίου

Χαρακτηριστικό για τη διασπορά των κρουσμάτων αποτελεί το γεγονός ότι από τα 2471 συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη από την αρχή της Πανδημίας, σχεδόν τα μισά, 1173, σημειώθηκαν το μήνα Νοέμβριο, εύρημα που αποτυπώνει και τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού το μήνα αυτό στο νησί μας. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κρήτη κατά τον μήνα Οκτώβρη ήταν 236 ενώ από τις αρχές Δεκέμβρη έχουμε 340 κρούσματα, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τον Νοέμβρη.

Δείτε πατώντας ΕΔΩ και τα σχετικά στοιχεια για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα:

Περιφερειακές Ενότητες Σύνολο
ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1167
ΠΕ Χανίων 615
ΠΕ Ρεθύμνου 223
ΠΕ Λασιθίου 105

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ