23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εννέα μήνες φυλάκιση στον ιερέα από το Ρέθυμνο: “Δε δικάζεται εμένα, δικάζεται την Αλήθεια, το Δίκαιο, τον Θεό, τον Χριστό που έχετε την εικόνα του πάνω από εσάς” είπε σε δηλώσεις του στα κανάλια | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιερέας από το Ρέθυμνο μετά τον επεισοδιακό αγιασμό σε νηπιαγωγείο, όπου είχε απευθύνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς κήρυγμα κατά της χρήσης της μάσκας.

Ο κληρικός κατηγορούνταν για δύο αδικήματα, για διέγερση σε ανυπακοή και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Σύμφωνα με τo rethenea.gr το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου καταδίκασε τον ιερωμένο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα παραπάνω αδικήματα, με την ποινή του τελικά να συγχωνεύεται στους εννέα μήνες. Ο ιερέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής του μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψε η ένταση καθώς ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την έδρα με μηνύσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του είπε ότι «οι δικαστές δεν φοβούνται».

Νωρίτερα, η δίκη είχε διακοπεί, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί να φορέσει την προστατευτική μάσκα επικαλούμενος λόγους υγείας. Το δικαστήριο, πάντως, τον είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν λάμβανε τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας κινδύνευε να κατηγορηθεί για απείθεια.

“Δε δικάζεται εμένα, δικάζεται την Αλήθεια, το Δίκαιο, τον Θεό, τον Χριστό που έχετε την εικόνα του πάνω από εσάς. Ζητώ την αναβολή της δίκης για το καλό σας διότι είστε δοσίλογοι”, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι είπε προς τους δικαστές.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...