18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Εντός, Εκτός και Επί τα Αυτά

Ημερομηνία:

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ένα φολκλόρ θέαμα, πράξεις επιφάνειας σήμερα, απέναντι σε γεγονότα του χθες που διαδραματίστηκαν στο πάνθεον των ηρώων που έγραψαν χρυσά γράμματα στο γρανίτη της ιστορίας.
Η Μάχη της Κρήτης δεν έπρεπε να γιορτάζεται με τελετές ρουτίνας, αλλά με αναθέρμανση μνήμης και διδαχή για τα μεγάλα ανδραγαθήματα των προγόνων μας. Κάθε χρόνο τον πρώτο λόγο έπρεπε να έχουν οι επιζήσαντες, οι απόγονοι των μπροστάρηδων της Μάχης, των μαρτυρίων, της προσφοράς και της Αντίστασης του Κρητικού Λαού

ΞΕΧΑΣΑΜΕ
Ξεχνάμε σημαντικά τμήματα και πρόσωπα της ιστορίας του τόπου μας.
Ξεχνάμε πως αυτή είναι η χώρα του Πλαστήρα, του Παπαναστασίου, του Σβώλου, του Γεννηματά και θυμόμαστε ότι μας υποβάλλουν…
Αυτά σε μια εποχή που σημαντικότερο έγγραφο αυτής της χώρας, πάνω κι απ’ το Σύνταγμα, είναι τα μνημόνια όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, κεντρικός τραπεζίτης της χώρας.

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ
Οικονομούν τρελλά ΜΚΟ και άλλοι.
Το τρίγωνο του διαβόλου, όπως χαρακτηριστικά είπε, κατονόμασε χθες ο πρόεδρος των Συρίων Ελλάδας στην εκπομπή της «ΚΡΗΤΗ TV1» «Σχολιάζοντας της πραγματικότητα». Είπε λοιπόν: Ύπατη Αρμοστεία, ΜΚΟ, Μουζάλας, είναι υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της μετανάστευσης.
Είπε και άλλα που ίσως ενδιαφέρουν τον… εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...