28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Ένα θλιβερό περιστατικό που συνέβη στην εκδρομή των συνταξιούχων κατά τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής προστάτιδας της Ένωσης που τη στιγμάτισε και μας προβλημάτισε όλους

Ημερομηνία:

Στις 26 Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η προστάτιδα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ. Δύο πούλμαν με συνταξιούχους πήγαν στο Σφηνάρι Κισσάμου, όπου λειτουργήθηκαν και στη συνέχεια γευμάτισαν στις ταβέρνες της περιοχής. Πέρασαν μια όμορφη μέρα και ξέφυγαν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, όμως στη συνέχεια συνέβη ένα περιστατικό θλιβερό για μας που μας στιγμάτισε όλους και χάλασε την εκδρομή μας το οποίο θέλουμε να καταγγείλουμε. Στην επιστροφή μας λοιπόν από το Σφηνάρι, σε ένα στενό πέρασμα του δρόμου, σταμάτησαν τα λεωφορεία μας ένα αυτοκίνητο (το οποίο  εμείς στην αρχή δεν καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται), στη συνέχεια όμως βγήκαν δύο άνδρες που όπως μας πληροφόρησαν ήταν της Τουριστικής Αστυνομίας και μας έκαναν έλεγχο.

Κατέβασαν τους οδηγούς των λεωφορείων, τον Πρόεδρο της Ένωσης μας και μέλη του Δ.Σ. και από ότι μας είπαν η εκδρομή μας ήταν παράνομη καθότι πήραμε λεωφορεία του ΚΤΕΛ που απαγορεύεται και δεν τηρήσαμε τις  προβλεπόμενες διαδικασίες. Εμείς βέβαια δεν το γνωρίζαμε αυτό καθότι τόσα χρόνια τώρα, πραγματοποιούμε αυτή την εκδρομή και ουδέποτε μας συνέβη παρόμοιο περιστατικό.

Αυτή τη φορά αναγκαστήκαμε να πάρουμε λεωφορεία από το ΚΤΕΛ, (τα οποία και πληρώσαμε) καθότι εκείνη την  ημέρα (ήταν Παρασκευή) είχε δύο κρουαζιερόπλοια στα Χανιά και κανένα τουριστικό λεωφορείο δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει και το κυριότερο δεν μπορούσαμε και να αναβάλουμε την εκδρομή γιατί ήταν γιορτή της προστάτιδας της Ένωσής μας. Το ίδιο, το γραφείο που συνεργαζόμαστε μας παρέπεμψε να πάρουμε το ΚΤΕΛ και τελικά βρεθήκαμε και μπλεγμένοι.

Κινητοποιήθηκε όλη η δύναμη της αστυνομίας για μας, παρακάτω μας σταμάτησε και η Τροχαία, πιο κάτω άλλο περιπολικό και τελικά μας συνόδεψαν οι άνδρες της αστυνομίας (ποιους εμάς τους συνταξιούχους) μέχρι το Καστέλλι που ήταν ο επόμενος σταθμός μας για καφέ και μας περίμεναν μέχρι που γυρίσαμε στα Χανιά (συνοδεία αστυνομίας πάντα) σαν να είμαστε κακοποιοί, και πήγαν τους οδηγούς των λεωφορείων στο Αστυνομικό Μέγαρο μαζί με εκπρόσωπο της Ένωσης μας για να δώσουν – λέει – κατάθεση όπου εκεί τους είχαν για ώρες και αράδιασαν μια σειρά από παραβάσεις που έγιναν.

Το γεγονός αυτό μας συγκλόνισε πραγματικά τρομοκράτησε τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και ερωτούμε. Ποιος κινητοποίησε όλη την Αστυνομία να έρθει να δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση στην εκδρομή μας;

Ποιος και γιατί έκανε την καταγγελία (γιατί περί καταγγελίας πρόκειται) δεν ήρθαν τυχαία οι αστυνομικοί στην άλλη άκρη για να κάνουν έλεγχο; Σε μας τους συνταξιούχους βρήκε η αστυνομία να τηρήσει όλους τους νόμους και να μας απαγγείλει τόσες παραβάσεις για τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε και ούτε ποτέ μας είχε ξανασυμβεί.
Και από κει και πέρα κανείς δεν μας ενημέρωσε τι θα γίνει παρακάτω. Το περιστατικό αυτό το καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας καθότι σημάδεψε αρνητικά την εκδρομή μας.

Ποιος θα μας αποζημιώσει όλους εμάς για όλη αυτή την ψυχική οδύνη που υποστήκαμε;
Σε μας τους απόμαχους της δουλειάς βρήκαν να εφαρμόσουν όλους τους νόμους και να τηρήσουν όλη την δέουσα νομοθεσία; Ντροπή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ