19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Nα καταψηφίσετε το άρθρο για τις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τους βουλευτές Χανίων της ΝΔ Μ. Βολουδάκη, Χ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Βιρβιδάκη και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γ. Σταθάκη απέστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων με την οποία τους ζητά να καταψηφίσουν το άρθρο για τις Τουριστικές Επαύλεις που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη βουλή του σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις» σας αποστέλλουμε την παρούσα, ζητώντας να καταψηφίσετε το άρθρο για τις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ.

Ειδικότερα σας ενημερώνουμε ότι το άρθρο που αφορά τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας Τουριστικών Επαύλεων βρίσκει έναν ολόκληρο κλάδο αντίθετο καθώς στις διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπονται συνοπτικές διαδικασίες που παρακάμπτουν την υφιστάμενη τουριστική νομοθεσία, και επιτρέπουν την τουριστική χρήση τους όταν όλες οι παρεμφερείς τουριστικές κατοικίες για να λειτουργήσουν υπόκεινται στην αυστηρή εφαρμογή του νομικού πλαισίου καθώς και στην τήρηση φορολογικών βιβλίων και στην καταβολή ετήσιων ασφαλιστικών εισφορών.

Εάν ισχύσει η αδειοδότηση Τουριστικών Επαύλεων με απλό συμφωνητικό εκμίσθωσης προς την εφορία, θα προκαλέσει τους νόμιμους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων να εντάξουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους σε απλά συμφωνητικά με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε έννοια ελέγχου και διαφάνειας. Ο αντίκτυπος της αναρχίας στον τουρισμό θα έχει θύμα τον καταναλωτή τουρίστα με απρόβλεπτες συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα του εθνικού μας τουριστικού προϊόντος.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κουκουράκης Ι.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ.: Ηλιάκης Εμμ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ