13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ενωτική, με παλμό και με… κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας η πορεία στα Χανιά ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο | Φωτός

Ημερομηνία:

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και δε θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί και στα Χανιά μετα την απόφαση του Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ να δώσει τόσο μεγάλη βαρύτητα στη Βάση της Σούδας.

Η συγκέντρωση αν και όχι τόσο μαζική όσο αναμενόταν ήταν ενωτική αφού πέραν του ΚΚΕ και της Επιτροπής Ειρήνης, συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς, ο αναρχικός χώρος, καθώς και συλλόγοι φοιτητών και άλλες συλλογικότητες.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από εκπροσώπους του κινήματος ειρήνης ενώ ακολούθως κάηκε η σημαία των ΗΠΑ υπό τα χειροκροτήματα των διαδηλωτών.

Η πορεία διέσχισε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και από το Πανελλήνιο κατέβηκε ξανά προς το Δημαρχείο για να επιστρέψει πίσω στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν καλούσαν να δοθούν “τα χρήματα στους λαούς, όχι στους εξοπλισμούς” ενώ άλλα χαρακτήριζαν τον Πομπέο “ανεπιθύμητο” και επισήμαναν ότι “οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες”.

"google ad"

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης, «σήμερα διαδηλώνουμε κατά της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά. Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» επισημαίνοντας ότι η βάση της Σούδας μετατρέπεται σε 52η Πολιτεία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ , περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης τόνισε: « Η σημερινή επίσκεψη Πομπέο και τα όσα είπε, κατέδειξαν τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή».

Να σημειώσουμε ότι και χθες είχαμε διαδηλώσεις στην Κρήτη ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με σημμετοχή κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων.

Τις διαδηλώσεις στην Κρήτη κάλυψαν και διεθνή πρακτορεία, μεταξύ άλλων το Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και το Associated Press.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με αναφορά του 902.gr στα Χανιά βρίσκονται εκατοντάδες πράκτορες για τη διασφάλιση ότι τίποτα δε θα συμβεί στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...