13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ενώ γίνονται αιματηρές περικοπές στα δημόσια Πανεπιστήμια, χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα τα ιδιωτικά «Πανεπιστήμια» (Κολέγια)!!

Ημερομηνία:

Απάντηση Επιτροπής σε Ν. Χουντή

Τη στιγμή που με εντολές της Τρόικα και στο όνομα των οικονομικών περικοπών διαλύεται η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ.Barnier, αποκαλύπτει στον Ν. Χουντή ότι, από τα μοναδικά κονδύλια που έχει σήμερα η Παιδεία, δηλαδή το ΕΣΠΑ της Δια Βίου Μάθησης, θα χρηματοδοτούνται και τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» (κολέγια) που λειτουργούν στην Ελλάδα με τη μέθοδο του «franchising”!!

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής αναφέρετο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 229/19-11-2012) που υιοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία και ιδιαίτερα στα άρθρα τα σχετικά με τους τίτλους σπουδών που χορηγούνται από ιδιωτικά ελληνικά κολέγια – παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης, και ζητούσε μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί αν «οι πάροχοι εκπαίδευσης με το σύστημα της δικαιόχρησης δικαιούνται να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στα προγράμματα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ ή άλλα Ταμεία».

Στην απάντηση του ο κ. Βarnier επισημαίνει τα εξής:

«Οι πάροχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα δικαιόχρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κονδύλια της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δια βίου μάθηση, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις αρμόδιες αρχές της χώρας στην οποία βρίσκονται και τους έχει απονεμηθεί ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...