22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών

Ημερομηνία:

Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών εκτιμάται πως είχε διακινήσει στα Χανιά την τελευταία πενταετία, η 14μελής σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων,

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σπείρα είχε δομηθεί και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη απο έναν αρχηγό, πέντε “υπαρχηγούς” και οκτώ “βαποράκια”.

Όπως είπε ο Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ.Παρασκευάς Χινόπουλος, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επι τρείς μήνες μέλη της ομάδας, μέχρι την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη  που αποφάσισαν να δράσουν θέτοντας τέλος στην δική τους δράση.

Έτσι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός 50χρονου Χανιώτη – ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός της οργάνωσης – στην κατοχή του οποίου βρήκαν δύο συσκευασίες με 120 γραμμάρια χασίς.

Να σημειωθεί πως ο 50χρονος είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια ενός 28χρονου Χανιώτη και δύο γυναικών απο την Βουλγαρία 24 και 48 ετών.

Συνολικά στην διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν:

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (3,2) κιλών περίπου

• το χρηματικό ποσό (5.025) ευρώ

• δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων

• δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα, ενώ κατασχέθηκαν και  δύο (2) δίκυκλα οχήματα ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.

Και οι τέσσερεις συνελήφθησαν, ενώ στην διάρκεια της προανάκρισης σχηματίστηκε δικογραφία και κατά 10 ακόμη ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Απο την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης, επεσήμανε πως απο την Αστυνομική Διεύθυνση έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται ένα ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης νέων μορφών εγκληματικότητας και ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

"google ad"

Παράλληλα τόνισε πως “καμμία ναρκωτική ουσία δεν είναι ακίνδυνη, ούτε πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο κίνδυνος υπάρχει μόνο για τους άλλους”.

Τέλος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συλλογική συνεργασία προκειμένου να προληφθεί και να περιοριστεί η εξάπλωση των ναρκωτικών που αποτελούν ένα κοινωνικό πρόβλημα.

Ναπολέων Σαραντίδης / sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...