16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Εξελίξεις για τα αναδρομικά: Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε έξτρα έως 4.400 ευρώ

Ημερομηνία:

Έρχονται και άλλα αναδρομικά στις συντάξεις που φτάνουν ως και 4.440 ευρώ το χρόνο και κατοχυρώνονται είτε με νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις είτε και με διόρθωση αυτών που έχουν ήδη κάνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι για τις επιστροφές των νόμων 4051 και 4093!

Σύμφωνα με τον «Ελευθερο Τύπο», τα έξτρα αναδρομικά αφορούν περισσότερους από 600.000 συνταξιούχους και είναι από την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται με ποσοστά από 3% ως και 14% σε κύριες συντάξεις που ήταν από 1.400 ευρώ και πάνω ως το 2010.

Τα ποσά των επιστροφών από την ΕΑΣ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο της εφημερίδας, μπορούν να τα ζητήσουν πίσω οι συνταξιούχοι με νέα ηλεκτρονική αίτηση ή με διόρθωση αυτής που έχουν κάνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπει πλέον, μετά την υποβολή της, να γίνουν διορθώσεις-προσθήκες και αλλαγές από τους συνταξιούχους (οδηγίες στη σελ. 4-5).

Η μείωση αυτή έπρεπε να διακοπεί από 9/2/2017 που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017.

Περίπου 3.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που είχαν κάνει προσφυγή πριν από την απόφαση διεκδικούν και θα λάβουν μέσω δικαστηρίων αναδρομικά από το 2010.

Οσοι δεν προσέφυγαν έχουν αναδρομικά από 9/2/2017 και μετά. Το πρώτο βήμα είναι να κάνουν αίτηση εντάσσοντας και τις αξιώσεις τους για επιστροφή της ΕΑΣ, ώστε να ανακόψουν την παραγραφή. Οσοι έχουν κάνει αίτηση διακοπής της ΕΑΣ τους προηγούμενους μήνες, σε έντυπη μορφή, μπορούν να την υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ.

Οσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αναδρομικών στον ΕΦΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο κείμενο της αίτησής τους και να το διορθώσουν συμπληρώνοντας ότι ζητούν άμεσα τη διακοπή της ΕΑΣ και την επιστροφή των αναδρομικών τους από 9/2/21017.

Η μείωση κρίθηκε αντισυνταγματική από Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017 και, όπως διέταξε το Δικαστήριο, από τις 9/2/2017 η περικοπή πρέπει να διακοπεί διότι είναι παράνομη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...